TROS bestudeert voorwaarden fusie

vrijdag 17 juni 2011

De TROS heeft, in het kader van de vernieuwing van de Publieke Omroep, de afgelopen maanden meerdere malen het voortouw genomen om te praten met partijen als MAX, AVRO en WNL over mogelijke fusies. Enkele weken geleden hebben de TROS en de AVRO het beleidsvoornemen aangekondigd om een fusie te onderzoeken. Beide omroepen hebben duidelijke voorwaarden gesteld aan een mogelijke fusie.

Uitgangspunt daarbij was de verdeling van omroepgelden op basis van omroepstatus. Nu de minister in haar brief heeft aangegeven dat de verdeling van het omroepbudget voortaan zal plaatsvinden op basis van ledenaantallen, zal de TROS opnieuw met haar leden gaan overleggen of een fusie met de AVRO zinvol is. Daarbij speelt ook de zienswijze van de minister, ten aanzien van het programmaversterkingsbudget, een rol. Die staat namelijk haaks op die van de TROS, die juist dit budget beperkt wilde zien, net als de rol van de netcoördinator.

Daarnaast vindt de TROS, bij uitstek een volksomroep, dat een verhoging van het lidmaatschapsgeld met ruim 250 procent, het lid worden van een omroep ondermijnt. 'Door 15 euro te vragen, is lid worden van een publieke omroep alleen nog maar weggelegd voor mensen met een dikke portemonnee', aldus TROS-Directeur Peter Kuipers.


 

DOSSIER: Bezuinigingen Publieke Omroep

volledig dossier
TROS

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers