TROS viert gouden jubileum

vrijdag 5 september 2014

Zaterdag 6 september staat NPO 1 in het teken van het 50-jarig jubileum van de TROS. Nog één keer blikt de Grootste Familie van Nederland terug op de hoogtepunten én viert, samen met 'De Beste Zangers van Nederland', groot feest in Ahoy.

Op 1 september 1964 riep omroepster Hetty Bierenbroodspot de kijkers vanaf het toenmalige REM-eiland een hartelijk welkom toe. Zij kondigde het eerste programma van de Televisie Radio Omroep Stichting aan, toepasselijk getiteld 'Het Eiland'. En nu, eindeloos veel tv- en radioprogramma's later, viert de TROS haar 50-jarig bestaan. Inmiddels succesvol gefuseerd met de AVRO, staat de omroep nog één keer stil bij een halve eeuw TROS.


50 jaar TROS in Carré
De avond start in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Tijdens een uniek jubileumprogramma blikt cabaretier Hans Liberg terug op de hoogtepunten van 50 jaar TROS. Op deze historische avond laat Liberg op geheel eigen wijze de pareltjes van de Grootste Familie van Nederland nog één keer de revue passeren.

'De Beste Zangers van Nederland' feliciteren 50 jaar TROS
Aansluitend aan 50 jaar TROS in Carré viert muzikaal Nederland groot feest in poptempel Ahoy. In een uniek concert feliciteren De Beste Zangers van Nederland de TROS met haar gouden jubileum. Jan Smit, Nick & Simon, René Froger, Thomas Berge, Jeroen van der Boom, Frans Duijts, Anita Meyer, Tim Douwsma, Wolter Kroes, Glennis Grace en Gerard Joling zingen, onder begeleiding van de Marcel Fisser Band, de sterren van de hemel met hits van toen en nu.

50 jaar TROS Muziek
Deze hele week komt het TROS muziekarchief voorbij in het programma '50 jaar TROS Muziek' en zaterdagmiddag is de laatste van deze reeks te zien. De omroep heeft in de halve eeuw van haar bestaan honderden muziekprogramma's uitgezonden. Al in de jaren '60 was de TROS de muziekzender bij uitstek en dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven. In '50 jaar TROS Muziek' een reis door de tijd: van John Woodhouse tot Ali B en van Johnny Jordaan tot Jan Smit. Muzikale nostalgie, die bij de kijker veel herinneringen zal oproepen.

NPO Best
Het themakanaal NPO Best viert het jubileum van de TROS de hele maand september waarbij bekende, legendarische TROS-programma’s de revue passeren waaronder 'TV Privé', 'Dierenmanieren', 'Op Volle Toeren', 'TROS TV Show' en 'De 'Kip en het Ei'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraïense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers