TV ACADEMY start opleiding voor eigenzinnig MBO en HBO talent

donderdag 19 april 2012

Samen met MBO opleidingen in Twente, Amsterdam/Hilversum en een aantal Hogescholen heeft de stichting TV ACADEMY het initiatief ontwikkelt en zullen geselecteerde jongeren worden uitgedaagd deel te gaan nemen aan een bijzonder opleidingsjaar. Initiatiefnemer Roel Kooi van Tuvalu Media: 'In de basisopleidingen media, journalistiek etc. leren jongeren de basiskennis. Daarbinnen zien we veel bijzonder talent met een ambitie in de richting van de mediawereld.'

'Om deze extra gemotiveerde jongeren een push te geven om hun talent in de praktijk sterker te ontwikkelen hebben een aantal mediabedrijven besloten een top-opleiding te starten', aldus Kooi.


De TV Academy wordt gevestigd in Mediahaven, het nieuwe mediagebouw in de Amsterdamse Houthavens. Hier zal de opleiding midden tussen productieteams van tv- en mediamakers werken aan eigenzinnige projecten op kantoor en op de studiovloer. Onder  begeleiding van Top mediaproducenten en –makers en met beroemde gastdocenten zullen deze jongeren werken aan lopende producties en projecten in ontwikkeling.

Als stagiair of deels in loondienst van deze productie- en logistieke mediabedrijven krijgen de jongeren de kans om direct op de werkvloer verder te professionaliseren en zullen ze ook samen met studiegenoten eigen producties gaan maken.

Om eigen producties te testen is een samenwerking aangegaan met onder andere EU1 tv en TV Enschede. Met andere regionale zenders wordt daarover op dit moment gesproken.

Kooi: 'Televisie maken is geen spelletje maar vergt discipline en vakinzicht. Dit samenvoegen met eigenzinnige creativiteit en eigen-wijzigheid van jongeren leidt tot bijzondere nieuwe concepten. Door deze samenwerking leren jongeren het vak beter kennen en zal hun creatieve ei ook echt gelegd kunnen worden.'

Binnen de opleiding zal het vakmatige en het technische onderdeel ruim de aandacht krijgen dus camera-, sterke licht- en geluid mensen en mediamanagers zullen naast redactioneel georiënteerde (HBO) en productioneel sterke jongeren aan het werk gaan.

Het betreft hier dus niet louter een creatieve opleiding maar een opleiding die zeer baangericht is en in de meeste gevallen ook tot baangarantie zal gaan leiden. De jongeren zullen in het najaar worden uitgenodigd om vanuit de opleidingen in Amsterdam/Hilversum en Twente auditie te doen met een eigen portfolio.

Persbericht Stichting Branchepromotie Beroepsonderwijs Nederland
tvacademy

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers