Tweede editie 'Kerstfeest in de Stad' strijkt neer in Maassluis

maandag 16 september 2019

De tweede editie van 'Kerstfeest in de Stad' wordt gehouden in Maassluis. 'Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor?', zegt burgemeester Edo Haan.

Het evenement vindt plaats op zondag 8 december en de uitzending is op woensdag Eerste Kerstdag op NPO 1 en via npostart.nl.


'Kerstfeest in de Stad' is voor zo’n miljoen kijkers elk jaar een vast onderdeel van de kerstbeleving. Artiesten zingen bekende kerstsongs en cliënten van het Leger des Heils vertellen aangrijpende persoonlijke verhalen. De presentatie is in handen van EO-presentator Bert van Leeuwen en Anne-Mar Zwart – eveneens EO – doet verslag van de lichtjestocht. Een stoet met lichtjesdragers legt tijdens de uitzending een route af door de stad. Deelnemers komen aan het woord en vertellen wat kerst voor hen betekent. 'Kerstfeest in de Stad' staat dit jaar opnieuw in het teken van eenzaamheid. Het thema is #jebentnietalleen.

Anton Pieck-achtig decor
Burgemeester Edo Haan: 'Ik ben er ontzettend trots op dat 'Kerstfeest in de Stad' in Maassluis wordt gevierd. Maassluis is daar de perfecte stad voor: we hebben een prachtige maritiem historische binnenstad. Waar kun je beter kerst vieren dan in Maassluis met haar bijna Anton Pieck-achtige decor? Bovendien past ook het thema #jebentnietalleen helemaal bij een stad als Maassluis. We hebben een hecht verenigingsleven met vele duizenden vrijwilligers die allemaal heel begaan zijn met onze stad en haar bewoners.’'

Koorleden uit Maassluis en omstreken
Voor het koor is de EO op zoek naar talent uit Maassluis en omstreken. Er wordt een auditiedag gehouden waarbij deelnemers kunnen laten horen wat ze in huis hebben. De inschrijving daarvoor is geopend tot woensdag 9 oktober. Om kans te maken op een auditieplek wordt een filmpje gevraagd waarin het potentiële koorlid zichzelf voorstelt en een stukje zingt (couplet en refrein van een liedje van de vorige editie). Ook is een korte motivatie nodig waarin de zangervaring aan bod komt. Het koor heeft een relatief jonge uitstraling; de leeftijdscategorie is 16 tot en met 35 jaar. Daarnaast is het een voorwaarde dat koorleden wonen, werken of kerken in Maassluis of omgeving en beschikbaar zijn voor een aantal repetities vooraf aan de tv-opnames op 8 december. Insturen van video en motivatie kan via het adres van de producent: kerst@mediawater.nl.

'Kerstfeest in de Stad' wordt in opdracht van de EO gemaakt door Mediawater. Het programma komt tot stand in samenwerking met het Leger des Heils.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers