Urban Myth Films' epische versie van 'War Of The Worlds' vanaf 3 november op FOX

zaterdag 2 november 2019

Bereid je voor op de spannende achtdelige dramaserie: 'War of the Worlds', gebaseerd op de klassieke roman van H.G. Wells, maar compleet anders.

Deze eigentijdse thriller speelt zich af in het moderne Europa, waar de mensheid wordt uitgeroeid door een alien-invasie en we de overlevenden volgen. Met een veelbelovende cast die bestaat uit onder andere Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker en Natasha Little gaat 'War of the Worlds' in première op 3 november om 21.00 uur op FOX.


Als astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal waarnemen, is het bewijs van intelligent buitenaards leven geleverd. De wereld wacht vol spanning op verder contact. Binnen enkele dagen wordt de mensheid bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval; kleine groepjes overlevenden blijven achter in een angstaanjagende verlaten wereld.

Opgejaagd door aliens stellen ze de brandende vraag - wie zijn deze buitenaardse wezens en waarom zijn zij vastbesloten om de mensheid uit te roeien? Emotioneel, cinematografisch en in karakter geworteld, brengt War of the Worlds een unieke combinatie van menselijk drama en de beste sciencefiction. Dit is een verhaal van gewone mensen in buitengewone omstandigheden, maar zij zijn meer dan enkel slachtoffers in een brute oorlog. Gaandeweg wordt duidelijk dat de aanval niet willekeurig is.

Cast
De veelgeprezen cast bestaat uit Gabriel Byrne, Elizabeth McGovern, Léa Drucker, Adel Bencherif, Natasha Little, Daisy Edgar Jones, Ty Tennant, Stephen Campbell Moore, Bayo Gbadamosi, Aaron Heffernan, Stéphane Caillard en Guillaume Gouix.

Crew
Deze achtdelige dramaserie is geschreven door BAFTA-award-winnaar Howard Overman en geproduceerd door het Emmy Award-winnende team Johnny Capps en Julian Murph. De serie is een samenwerking tussen CANAL+ en Fox Networks Group, Europa & Afrika. De Vlaming Gilles Coulier ('De Dag', 'Cargo') regisseerde de eerste 4 afleveringen.

Howard Overman, uitvoerend producer en schrijver vertelt: 'Onze epische versie van 'War of the Worlds' grijpt de kijker. Cinematografisch, vol van mysterie en intrige en in de kern draait ons verhaal over de mensheid. Als aliens morgen aanvallen, en het leven zoals we het kennen is vernietigd, hoe gaan we daar dan mee om? Wat vertelt het over elkaar en nog belangrijker over onszelf?'

Johnny Capps, uitvoerend producent van Urban Myth Films: ''War of the Worlds' is emotioneel, filmisch en een unieke combinatie tussen menselijk drama en sciencefiction. Het brengt het klassieke verhaal van H.G. Wells in de 21ste eeuw met een tijdloos verhaal waardoor je op het puntje van je stoel zit!'

Vanaf 3 november is 'War of the Worlds' elke zondag in dubbele afleveringen te zien om 21.00 op FOX.

Persbericht The Walt Disney Company Netherlands (FOX)
http://www.foxtv.nl
FOXTV

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers