'Van DNA tot Z' met Ajouad El Miloudi op NPO 2

zaterdag 29 juli 2017

DNA is vrijwel elke dag in het nieuws. Of het nu gaat om baanbrekend onderzoek, een misdaad die eindelijk wordt opgelost, of berichten om over te glimlachen (Napels zet DNA in om de herkomst van hondenpoep op straat te achterhalen).

DNA is overal. In de zesdelige serie 'Van DNA tot Z' onderzoekt presentator Ajouad El Miloudi de plek die DNA inneemt in ons dagelijks leven en blikt hij vooruit naar de toekomst. Zijn we klaar voor toekomstige ontdekkingen, wat is er nu al mogelijk en wat zijn de ethische grenzen?
Tijdens zijn zoektocht verbaast Ajouad zich over vergevorderde ontwikkelingen, komt hij van alles te weten over zijn eigen DNA profiel en breekt hij z’n hoofd over ethische kwesties.


'Futuristische toepassingen die ik alleen kende van Amerikaanse blockbusters komen steeds dichterbij, ik was verbaasd hoe ver we al zijn met technieken rondom DNA. De vele mogelijkheden waren echt een eye opener voor me. De mens is een bijzonder, complex en veelzijdig wezen en dat wordt in deze serie bevestigd.'

'Van DNA tot Z', van baby’s op bestelling, superplanten tot het eeuwige leven, vanaf 20 augustus t/m 1 oktober iedere zondag om 19.20 uur bij de NTR op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2017: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers