Veel nieuwe programma's bij BNN-VARA

woensdag 17 augustus 2016

Het klonen van dieren is onethisch, amateurvoetballers die zich misdragen op het veld zijn allemaal hooligans en in de Gazastrook is iedereen alleen maar bezig met vergelding.

Het zijn slechts enkele voorbeelden van vooroordelen die veel mensen over allerlei thema's hebben. Maar kloppen ze wel? Of ga je op een andere manier naar dingen kijken als je er meer van afweet? In het nieuwe tv-seizoen worden in de programma's van BNN en de VARA meer dan ooit vooroordelen ontkracht, soms bevestigd, maar in elk geval altijd kritisch onder de loep genomen en van meerdere kanten belicht. Dat bleek zojuist tijdens de seizoenspresentatie van BNN-VARA. De presentatie was dit jaar in handen van Frank Evenblij en Erik Dijkstra. Waar zij normaal gesproken in het tv-programma 'Bureau Vooroordeel' op een eigenzinnige manier clichés afstraffen, deden ze dat nu rond de BNN- en VARA programmering van het nieuwe seizoen.


Algemeen directeur Gerard Timmer: 'Er zijn genoeg vooroordelen; over de publieke omroep, over BNN en over de VARA. Zo waren er twee jaar geleden bedenkingen bij de fusie tussen BNN en de VARA. Zou dát ooit werken? Inmiddels draagt BNN-VARA meer bij dan toen werd voorzien: per dag 8,5 uur tv en 18 uur radio én online zijn we de grootste ledengebonden omroep. BNN-VARA is daarmee hofleverancier van de publieke omroep. En vandaag presenteren we weer veel nieuwe betekenisvolle titels.'

In het programma 'Buitenspel' volgt Sophie Hilbrand drie amateurvoetbalteams die bekend staan om hun misdragingen op en om het veld en brengt ze de verhalen achter deze jongens in beeld. In de documentaire Floortje terug naar Syrië reist Floortje Dessing naar het door oorlog verscheurde land, waar zij eerder voor '3 Op Reis' was. Bas Haring en Sophie Hilbrand reizen de wereld over om de stand van zaken rondom het klonen te verkennen in 'Klonen: wens of waanzin'. De indringende documentaire 'Team Gaza' gaat over een voetbalclub in de Gazastrook. Op het voetbalveld komen de uiteenlopende verhalen van de spelers van een voetbalteam samen en wordt het zware leven in Gaza voor even vergeten. Tijdens 'De Super Freek Show', gepresenteerd door Freek Vonk en Evi Hanssen, kan de hele familie op zaterdagavond de kennis over de natuur bijspijkeren. In de documentaire 'Het Laatste Jaar van FC Twente' wil bekende fan Erik Dijkstra vooral weten hoe het kan dat zijn club in vijf jaar tijd van de hemel in de hel is terechtgekomen. In 'Het Instituut' sluiten Joep van Deudekom en Rob Urgert honderd mensen op die een week lang worden onderworpen aan tientallen psychologische, sociale en fysieke experimenten. In 'Witteman Ontdekt: het geluk' buigt Paul Witteman zich over de vraag hoe we een beetje gelukkiger kunnen worden. Hij gaat zelf ook de aangereikte methoden uitproberen. 'Linda's Mannen' is een vierdelige documentaireserie van Linda Hakeboom. Zij volgt vier succesvolle mannen met een rauw randje. 'KLEM' is de nieuwe psychologische thrillerserie van de makers van 'Overspel' en 'Vuurzee', met onder anderen Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan.

Veel nieuwe titels. Maar ook veel bekende BNN- en VARA-programma's keren dit seizoen terug, zoals 'DWDD' en 'Pauw', '3 op Reis' en 'Floortje Naar Het Einde Van De Wereld', 'ZEMBLA' en 'Kassa', 'Proefkonijnen' en 'De Kwis'. Maar ook het geheel vernieuwde 'Spuiten en Slikken Specials' en 'Kanniewaarzijn'.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers