Veel truckers vanaf donderdag op Discovery

dinsdag 1 oktober 2019

In het nieuwe Discovery-programma 'Mighty Truckers' volgen we de levens van truckers uit vier verschillende landen en hun 'lifes on the road'. En er is een nieuw seizoen van 'Outback Truckers'.

In de serie maken we kennis met truckers uit Polen, Italië, Duitsland en leren we ook zes Nederlandse truckers kennen. 'Mighty Truckers' is een nieuwe real-life road show met zeer uiteenlopende karakters die de wereld van transport en het beroep ‘vrachtwagenchauffer’ een gezicht geven. Wie zijn deze mannen én vrouwen die er dag en nacht voor zorgen dat wij onze transporten op tijd geleverd krijgen? Wat maakt dat zij kiezen voor het bijzondere leven op de weg? In tien afleveringen geven twintig truckers antwoord op deze vragen in een ‘up close en personal’ portret van het truckerleven.

Het werk van vrachtwagenchauffeur kan in Europa al flink zwaar zijn, maar voor de truckers in Australië is het helemaal een pittige job. Ellenlange hobbelige zandwegen, ondergelopen gebieden en snikhete temperaturen maken het werk tot een ware uitdaging. In een nieuw seizoen van Outback Truckers zien we weer hoe de onverschrokken truckers hun tientonners weten te manoeuvreren over deze lastige ondergrond. Zo moet Steve Graham een lading van vijf scheepscontainers vervoeren naar de kust over 600 kilometer aan hobbelig terrein. En ook het truckers-echtpaar Danielle en Anthony moet zo’n grote afstand afleggen over rotsige wegen. Sludge moet zelfs 1500 kilometer afleggen om boeren in de outback van brandstof te voorzien voor hun machines. Sludge vindt dat geen probleem en houdt van zijn werk, maar vindt het wel jammer dat hij zijn zoon Shawn daarom weinig ziet. Hij kan daarom geen tegenslag gebruiken op zijn weg, omdat hij anders nog langer van huis is. Kunnen de truckers hun cruciale ladingen op tijd op plaats van bestemming krijgen?

'Mighty Truckers', vanaf donderdag 3 oktober om 20.30 uur.
'Outback Truckers', vanaf donderdag 3 oktober om 21.30 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers