'Vermist' postert voor Nathalie en Stacy

donderdag 22 juni 2006

Nu de verdwijning van Nathalie Mahy (10) en Stacy Lemmens (7) in België op dood spoor is aanbeland, wordt het onderzoek verplaatst naar andere Europese landen.

C


hild Focus, zusterorganisatie van het TROS-programma 'Vermist', vraagt de posters van de vermiste meisjes in Nederland te verspreiden.
'Vermist' is direct een actie gestart via haar site www.vermist.nl.

Op de site is een forum geopend waar mensen vragen en tips op kwijt kunnen. Via de site kan een opsporingsposter uitgeprint worden om op te hangen en via e-cards kunnen de foto's van de meisjes wereldwijd worden verspreid. In samenwerking met MultiCopy en Texaco worden in alle pompstations in de Benelux posters van de meisjes opgehangen.

(Vermist( heeft ook een oproep geplaatst op MSN om jongeren te mobiliseren en hen te vragen de foto's van de vermiste meisjes via het chatten en sms'en door te sturen naar leeftijdgenootjes.

Het Nederlandse Rode Kruis is benaderd door Child Focus om te posteren maar die kan op zo'n korte termijn geen actie opstarten en volgt in deze het advies van de politie. Het Landelijk Bureau Vermiste Personen vreest namelijk een enorme toevloed van tips die niet verwerkt kan worden en wil liever gericht zoeken.

Alain Remue, hoofd van de afdeling Vermiste Personen van de federale politie in België is blij met de actie van 'Vermist': "Van mij mogen jullie posters en e-cards overal komen, tot voorbij de Eskimo's". Het onderzoek zit vast en hij hoopt op nieuwe tips. Remue weet dat de aangehouden verdachte voldoet aan het profiel maar een bekentenis blijft uit. Hij blijft rekening houden met ontvoering en andere verdachten maar ook blijft het mogelijk dat de meisjes in de Maas zijn verdronken. Momenteel is er geen reden om te denken dat de familie van Nathalie of Stacy bij de verdwijning is betrokken.

Jaap Jongbloed: ,,Wij voeren actie voor alle jonge kinderen die mogelijk slachtoffer zijn van ontvoering, dus ook voor Nathalie en Stacy. We moeten alle mogelijkheden aangrijpen om die kleine meisjes te vinden. Ook als het de politie extra werk geeft."

'Vermist' is vanaf vrijdag 1 september weer op tv te zien, maar het zoeken gaat in de tussentijd gewoon door.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers