Vette goocheltrucs in twee nieuwe jeugdprogramma's bij AVROTROS

zondag 31 augustus 2014

Goochelen is populairder dan ooit bij kinderen. Vol bewondering kijken naar de coolste trucs van de beste goochelaars of zelf 'onmogelijke' trucs opvoeren voor een nieuwsgierig publiek.

Vanaf 1 september kunnen de jeugdige kijkers hun hart ophalen bij de twee nieuwe AVROTROS programma's 'Street Magic' en 'De Magische Winkel'.


'Street Magic'
De wereldberoemde magicians Rob en Emiel reizen het land af om kinderen te verbazen en verrassen met hun magische acts vol humor. Iedere aflevering strijkt het duo neer op een sportieve locatie zoals een voetbalveld, klimwand of skatebaan. Rob en Emiel tonen hun meest bijzondere trucs, de kinderen achterlatend in één grote verbijstering.

'Street Magic' wordt vanaf maandag 1 september dagelijks om 17.20 uur uitgezonden op Zapp. Op de site http://www.avrotros.nl/magic kunnen kinderen alle trucs als losse filmpjes terugvinden en op die manier delen met al hun vrienden.

'De Magische Winkel'
Een supergave goocheltruc heb je niet zomaar in de vingers. Daar moet je echt wat voor doen kunnen. In 'De Magische Winkel' leggen de beste goochelaars van Nederland hun vetste trucs uit aan jong goocheltalent. Ieder kind kan naar 'De Magische Winkel' komen, maar de deur gaat niet zomaar open. Ze moeten over uitzonderlijk goocheltalent beschikken en een bijzondere reden hebben waarom ze een nieuwe truc willen leren. Bijvoorbeeld om opa en oma te verrassen op het familiefeest of indruk te maken op een meisje uit de klas. In iedere aflevering zit een topper uit het goochelvak die twee trucs laat zien. Het talentje mag er één uitkiezen voor zijn bijzondere opvoering. De kandidaat en de kijker thuis krijgt de truc uitgebreid uitgelegd door de goochelaar. Terwijl hij aan het oefenen is, legt de topgoochelaar de andere truc uit aan de kijker. Het sluitstuk van iedere aflevering: het goocheltalent voert zijn gloednieuwe truc uit. Pakt hij zijn opa en oma in? Krijgt hij een staande ovatie van zijn klas?

'De Magische Winkel' is vanaf 16 september elke dinsdag en donderdag om 17.45 uur te zien op Zapp. Op de site http://www.avrotros.nl/magic kunnen kinderen de trucs nog eens terugkijken om zo zelf de beste goochelaar van de klas te worden.

'Street Magic' wordt geproduceerd door Marres Producties, De Magische Winkel door IDTV.

DOSSIER: Najaar 2014: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers