Video-advertising MTV-sites in handen van Zoom.in

woensdag 17 februari 2010

Zoom.in en MTV Networks Nederland hebben een overeenkomst bereikt over de verkoop door Zoom.in van online video advertising op de websites van MTV Networks. De samenwerking betreft de Nederlandse websites van MTV, TMF, Comedy Central en South Park en de Nederlandse kijkers van video's op MTV.com, Comedycentral.com, Gametrailer.com en Shockwave.com.

In totaal gaat het om een uniek bereik van 2,3 miljoen en circa 11 miljoen video streams per maand. De Belgische divisie van Zoom.in mag bovendien aan de slag voorde Belgische websites van MTV en TMF. Steeds meer websites in Europa laten zich vertegenwoordigen door het gespecialiseerde sales house van Zoom.in, ook als zij niet de content van Zoom.in gebruiken.


'Een bijzonder interessante samenwerking', aldus Zoom.in Sales Director Michiel Plugge, 'want adverteerders kunnen hun TV-campagne nu ook bij Zoom.in online doorplaatsen in dezelfde programma omgeving'. Zoom.in begint per direct met de verkoop door de MTV-sites binnen de doelgroeppakketten van Zoom.in aan te bieden. De totale beschikbare voorraad stijgt hiermee naar 43 miljoen impressies per maand met een STIR-gebaseerd uniek bereik van 3,6 miljoen (26,8% van Nederland 13+). Zoom.in biedt de video advertising aan als preroll, overlay en preload.

Volgens John Baker, Account Manager Online van MTV Networks, is de laatste maanden het aantal videokijkers op de websites van MTV Networks sterk gestegen door vernieuwing van deze websites. 'Vanzelfsprekend willen wij graag ook deze extra advertentieruimte commercialiseren en daarom gaat Zoom.in dit naast onze eigen verkoop doen. Bij adverteerders neemt de populariteit van online video advertising in combinatie met een TV campagne sterk toe, omdat deze combinatie de effectiviteit van de campagne aantoonbaar vergroot. Het succes en het marktleiderschap van Zoom.in op deze markt is een belangrijke reden voor ons om deze samenwerking aan te gaan', aldus John Baker.

Beide partijen hebben ook afgesproken om samen te werken op het gebied van contentonderzoeken.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo FOX logo

Atwaters werelden komen samen wanneer er een kind omkomt in zijn gebouw in Burnside. Atwater en zijn vader Lew moeten tegen wil en dank samenwerken aan deze gruwelijke zaak.

'Chicago P.D., om 21.00 uur op FOX.'

Dossiers