Videoland maakt documentaire over 10-jarige kickbokster Amira Tahri

woensdag 26 februari 2020

Ze is pas 10 jaar oud, viervoudig wereldkampioen kickboksen, heeft 100.000 volgers op Instagram en wordt gesponsord door Nike. Supertalent Amira Tahri is vanaf 9 april te zien in een 50-minuten durende documentaire bij Videoland.

In de documentaire 'Amira' geeft de Nederlands Marokkaanse kickbokster voor het eerst een kijkje in haar dagelijks leven. De rode draad in het portret is de relatie tussen de wereldkampioene en haar vader, die niet alleen haar vader, maar ook haar coach is. Hoe is het voor Amira om op zo’n jonge leeftijd al zo succesvol te zijn en hoe is het voor haar ouders om een dochter te hebben dat een buitenproportioneel talent heeft, maar tegelijkertijd nog maar een kind is?


Amira kickbokst al vanaf haar zevende. Naast vier wereldtitels heeft ze ook al vier Europese titels op haar naam staan. De populariteit van de wereldkampioene neemt elke dag toe. Zo geeft ze regelmatig clinics aan andere jonge kickboksers en wordt ze in Marokko op het vliegveld onthaald als wereldster.

'Amira is een wonderkind, ze kan alles. Als we bij haar trainingen filmden had ik soms het gevoel dat ik naar iets bovennatuurlijks stond te kijken. Tegelijkertijd is Amira een heerlijk, lief, grappig en soms lekker bijdehand meisje van tien. Younes, haar vader, is gek op Amira, haar talent voor kickboksen is zijn roeping geworden. In de documentaire is te zien dat het voor een ouder niet altijd makkelijk is om keuzes te maken tussen je kind en de topsporter', aldus regisseur Elza Jo Tratlehner over de documentaire.

De Videoland Original Amira wordt geregisseerd door Elza Jo Tratlehner en is geproduceerd door HALAL. De documentaire is vanaf 9 april te zien bij Videoland.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers