Vier BNN-proefuitzendingen in TV Lab op Nederland 3

zondag 29 augustus 2010

BNN houdt wel van een beetje experimenteren en innoveren. Voor TV Lab op Nederland 3 gunt BNN iedereen een kijkje in de keuken en pakt uit met vier proefuitzendingen. Maandag 30 augustus is de live show 'Ja Ik Wil... Rutte' te zien van 21.00 tot 21.50 uur. Dinsdag 31 augustus van 20.15 tot 20.40 uur zendt BNN het reality-programma 'Dorpse Meiden' uit en op donderdag 2 september van 21.00 tot 21.50 uur het wetenschappelijke sexperiment 'Ten Ways To Turn You On'. De webcom Oh My God! is tijdens TV Lab dagelijks te zien rond middernacht.

In 'Ja Ik Wil... Rutte' gaat raskoppelaarster Sophie Hilbrand op zoek naar de ideale partner voor toekomstig Premier Mark Rutte. Barack Obama heeft zijn Michelle, Nicolas Sarkozy doet het met Carla Bruni, dus ook Nederland heeft een first lady (m/v) nodig!


In 'Ja Ik Wil... Rutte' strijden zeven vrouwen en één man live om de felbegeerde titel. In het programma wordt eerst een uitgebreid liefdes-CV van Rutte gemaakt. Wat heeft hij volgens de experts nodig op liefdesgebied? De kandidaten met de beste match voeren in de studio opdrachten uit om zich van hun beste kant te laten zien. Kunnen ze speechen, hebben ze de juiste manieren en kunnen ze tijdens een staatsbanket meepraten over wereldpolitiek? Uiteindelijk beslist de kijker wie het wordt, want de first lady/man is uiteraard een zaak van nationaal belang.

'Dorpse Meiden' won de kijkerspitch van het TV Lab. Uit ruim duizend inzendingen werd het idee van de 20-jarige Ellen van Dijk uit Deurne gekozen. Hierin volgt BNN een Brabants vriendinnengroepje uit Deurne. Echte Gooische Meisjes meets New Kids on the Block. Niks geen champagne en dure hobby’s voor Ellen, Lynn, Janneke en Joyce. Gewoon friet op dinsdag en op zaterdag bier drinken met de mannen. Dorpse Meid Ellen: 'Ik wil gewoon laten zien hoe meiden in Brabant hun dingen doen!' Keiharde feiten dus, met een zachte G.

Nicolette Kluijver presenteert het wetenschappelijk sexperiment 'Ten Ways To Turn You On'. In dit programma wordt een groepje vrienden aangesloten op apparatuur dat precies meet hoe opgewonden ze raken en waarvan. Omdat het lichaam eerder reageert dan de geest, ben je al geil voordat je het weet. Hebben we controle over onze fysieke opwinding? Raken mannen echt opgewonden van een Porsche en vrouwen van homoseks?

Elke dag sluit BNN TV Lab rond middernacht af met 'Oh My God!' 'OMG' is niet alleen de meest gebruikte uitdrukking op internet, 'Oh My God!' is ook BNN’s webcomedy die speciaal voor deze gelegenheid een uitstapje maakt naar tv. In de snelle shortformserie over internetdating met Manuel Broekman, Uriah Arnhem, Sara Visser en Dunya Khayame zijn alleen maar webcammende mensen te zien. Hun date avonturen worden gevolgd vanuit het oogpunt van de webcam. Rolf is een van hen. Hij zoekt de liefde van zijn leven. Iedere cybervlam waar Rolf mee date wordt door zijn online-vrienden Bennie, Suus en Samira meteen bekritiseerd.

Tenslotte lanceert BNN tijdens het TV Lab niet alleen programma’s, ook wordt er geëxperimenteerd met reclameblokken. Gedurende de week van TV Lab zal BeNNie te zien zijn; een ultra-kort tweeluik met een onweerstaanbare cliffhanger waarbij deel 1 vlak vóór en deel 2 direct ná het STER-blok wordt uitgezonden.

TV Lab 2010 is van 30 augustus tot 3 september te zien op Nederland 3. Ook dit jaar krijgen televisiekijkers de mogelijkheid om als tv-recensent te reageren op de uitgezonden programma’s. Aanmelden voor het TV Lab recensentenpanel van 2010 kan via http://www.nederland3.nl/. Het panel bepaalt mee of - en zo ja, welke - programma's het verdienen een vervolg te krijgen.


Lees ook:
Paul de Leeuw klaar voor 'De Madiwodovrijdagshow'

DOSSIER: Najaar 2010: wat krijgt Nederland te zien?

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers