Vlaamse successoap 'Dertigers' komt naar NPO 1

vrijdag 2 augustus 2019

Op NPO 1 komt een eigen versie van de succesvolle Vlaamse serie 'Dertigers'. Het eerste net van de NPO werkt aan een nieuwe avondprogrammering en wil met 'Dertigers' een jonger publiek naar de zender krijgen.

'Dertigers' was afgelopen voorjaar een groot succes op de late avond van de Vlaamse publieke zender Eén. De serie met vooral onbekende acteurs en verhalen  uit het leven gegrepen werd gretig bekeken en besproken. Bovendien slaagde Eén erin om het zo gegeerde jonge(re) publiek naar zich toe te trekken.


En dat succes is de NPO niet ontgaan. De NPO wil ook graag een jonger publiek aantrekken. Eerst werd gedacht aan een nieuwe dagelijkse soap rond 18.00 uur op NPO 1. Maar dat is peperduur en nu de NPO steeds zwaarder moet gaan bezuinigen, kwam dat project niet van de grond. Met de keuze voor 'Dertigers' is het problem van de baan. Want 'Dertigers' blijkt 'spotgoedkoop om te maken'.

De NPO denkt eraan om 'Dertigers' rond 23.30 te programmeren. Dat betekent dat de dagelijkse talkshows zoals 'Jinek' of 'Pauw' een half uur naar voren schuiven. En dat is best wel ingrijpend. De talkshows starten al jaren klokvast om 23.00 uur en halen nog makkelijk een miljoen kijkers. NPO 1 mikt op begin 2020 om met de nieuwe laatavond te komen.

De Nederlandse reeks van 'Dertigers' zal de Vlaamse scenario's van seizoen 1 volgen. Amsterdam wordt het decor, in België was dat Anwerpen. In Vlaanderen werken ze momenteel aan een tweede seizoen. Vermoedelijk zal dat begin volgend jaar te zien zijn.

Bron: Het Nieuwsblad

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers