VPRO wijst concurrent PowNed af

vrijdag 7 maart 2014

De VPRO wijst een samenwerkingsverband met de collega-omroep PowNed af door 'te weinig programmatische inhoudelijke argumenten'. Dat liet de VPRO-directeur Lennart van der Meulen weten.

Volgens van der Meulen zit er geen toekomst in deze samenwerking. Volgens de woordvoerster eist een samenwerking ook te veel tijd. Volgens haar kan de omroep beter op technisch gebied een samenwerking aangaan met de NTR.


Een andere reden voor de afwijzing is mogelijk omdat de omroep PowNed eerder erg kritisch was over de VPRO. Die zou zich te links en te partijdig opstellen.

Samenwerken of fuseren
De kleine omroep PowNed zoekt een partner omdat het enkel dan nog programma's kan uitzenden in de nieuwe periode 2016-2020.

Het Nederlandse kabinet stimuleert de fusie of samenwerking tussen omroepen. Voorzitter Weesie zei eerder dat PowNed al bij verschillende omroepen te rade is gegaan om samen te werken, maar een fusie weigert het. 'Verder is daar nog geen zinnig woord over te zeggen.'

Omroep WNL laat intussen weten dat het technisch zal samenwerken met Omroep MAX.

Bron: telegraaf.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers