Waldemar Torenstra presenteert 'Verborgen Verleden van Nederland'

donderdag 10 oktober 2019

In de nieuwe 8-delige serie 'Verborgen Verleden van Nederland' ontrafelt presentator en acteur Waldemar Torenstra de verborgen geschiedenis van bijzondere plekken in Nederland.

In elke aflevering staat één plek centraal. Wat betekent deze plek in het heden én welke betekenissen had het in het verleden? Persoonlijke geschiedenissen worden afgewisseld met het graven in archieven en mooie verhalen vol historische sensatie. Waldemar herontdekt oude avonturen, onfortuinlijke sterfgevallen, politieke intriges, duistere affaires én fatale liefdesgeschiedenissen. Want fatale liefde is van alle tijden. Natuurlijk.


Waldemar neemt ons mee op een reis door de tijd. Kleine geschiedenissen raken de grote en samen karakteriseren ze de plek. En al die geschiedenissen en al die bijzondere plekken vertellen het verhaal van Nederland, én onze voorouders, door de eeuwen heen. 'Verborgen Verleden van Nederland' laat ons de plekken zien die we allemaal dachten te kennen – en de verrassende geschiedenissen die ze verborgen houden.

De 8 locaties in seizoen 1 zijn: Het Vrijthof te Maastricht, De Brandaris van Terschelling, de Portugese Synagoge van Amsterdam, waterdorp Giethoorn, Paleis Soestdijk, de Oude Haven van Rotterdam, Hotel Des Indes en de Martinitoren te Groningen. Meer info over deze uitzendingen en foto's op ntr.nl/pers.

'Verborgen Verleden van Nederland', elke vrijdag van 11 oktober t/m 29 november om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers