Wegens online succes brengt RTL exclusieve Videoland-versie 'Love Island'

vrijdag 5 juli 2019

De finale van 'Love Island' staat voor de deur, waarin de allereerste zoektocht naar ware liefde voor Nederlandse en Vlaamse singles zijn climax bereikt.

Zondag wordt duidelijk welk koppel volgens de kijkers het sterkste koppel is en kans maakt om niet alleen met elkaar, maar ook met een geldbedrag van 25.000 euro naar huis te gaan. Voor Videoland is de zoektocht naar ware liefde al geslaagd. Het VOD-platform van RTL en 'Love Island' blijken namelijk een ijzersterke match.


Peter van der Vorst: 'De relatief jonge doelgroep van 'Love Island' zit niet elke dag stipt om 20.30 uur voor de tv, maar is vooral online te vinden. Dat is de reden dat we het huidige seizoen zowel bij Videoland als RTL 5 aanbieden. Bij Videoland bereiken we onze fans op het moment dat zij dat willen en dat zien we terug in de goede cijfers van dit seizoen. Gezien dit succes is het een logische keuze om dit najaar een exclusieve Videoland-versie van 'Love Island' aan te bieden.'

Na vijf weken is 43% van alle Videoland-abonnees begonnen aan 'Love Island'. Daarmee is de titel vergelijkbaar met een toptitel als 'Famke Louise, de documentaire'. Dagelijks starten er nog steeds mensen aan de reeks. De 'Love Island'-app is inmiddels meer dan 230.000 keer gedownload en via Instagram bereikt de ultieme datingshow wekelijks meer dan 10 miljoen mensen, waardoor het een van de snelst groeiende merken van RTL is.

Singles die op zoek zijn naar de ware liefde kunnen zich opgeven via: rtl.nl/loveisland.

De Videoland-versie van 'Love Island' wordt geproduceerd door ITV Studios Netherlands.

'Love Island' is vanaf september te zien, alleen bij Videoland.

DOSSIER: Kandidaten/publiek Gezocht NL

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers