'Welkom in de Jaren 60': nieuwe historische comedy voor jong en oud

vrijdag 2 september 2016

Vanaf zaterdag 3 september start de NTR weer met een nieuwe historische comedy voor jong en oud: 'Welkom in de Jaren 60'.

Na 'Welkom in de Gouden Eeuw', 'Welkom bij de Romeinen' en 'Welkom in de IJzeren Eeuw' staan dit keer de jaren 60 centraal: John en Jackie Kennedy, Neil Armstrong, Joeri Gagarin, Ramses Shaffy en Annie M.G. Schmidt; ze zijn allemaal allang dood maar voor deze serie maken ze een uitzondering en zitten ze op de bank bij talkshowhost Dorine Goudsmit (Plien van Bennekom).


Net als in de vorige series doen er veel bekende acteurs mee. Zo kruipen Tygo Gernandt en Marc-Marie Huijbregts  in de huid van Floris en Sindala, zien we Pim Muda en Birgit Schuurman in bed als John Lennon en Yoko Ono en vertelt Peter Paul Muller als John F Kennedy over zijn tijd als president van Amerika. Pierre Bokma en Hans Kesting strijden als astronauten Joeri Gagarin en Neil Armstrong om de eer in de spacerace, Alex Klaasen en Maarten Heymans laten hun gouden keeltjes horen als de oudere en jongere Ramses Shaffy en Olga Zuiderhoek en Ellen Pieters blikken als prinses Beatrix terug op haar leven.

Ook Martine Sandifort, Gijs de Lange, Anniek Pheifer, Ilse Warringa, Roos van Erkel, Rop Verheijen, Laus Steenbeeke, Remko Vrijdag, Rogier in ’t Hout, Dick van den Toorn, Elise Schaap, Anne-Marie Jung, Bas Hoeflaak, Beau Schneider, Guy Clemens, Lies Visschedijk, Hein van der Heiden, Paul Kooij, Michiel Nooter, Xander van Vledder, Samora Bergtop en vele anderen vertolken in deze serie op hilarische wijze verschillende personages uit de jaren 60.

De serie is wederom geschreven en geregisseerd door Niek Barendsen. Historisch adviseur: Prof. Dr. Lex Heerma van Voss.

Prijswinnende series
De serie 'Welkom bij de Romeinen', ook van de hand van Niek Barendsen, won in 2015 de Cinekid Kinderkast Publieksprijs. 'Welkom in de Gouden Eeuw' (2012) kreeg een eervolle vermelding van de jury van de Zilveren Nipkowschijf.

Aflevering 1: Wetenschap – met Hans Kesting en Pierre Bokma als astronauten Neil Armstrong en Joeri Gagarin.
De grote astronaut Neil Armstrong zit op de bank bij Dorine, en vertelt alles over de uitvindingen in 'zijn' jaren 60. Maar dan komt zijn grote rivaal op: de Rus Joeri Gagarin. Wordt het ruzie of wordt het gezellig? Nadat alle uitvindingen zijn bekeken komt de mystery guest erbij: het eerste levende wezen in de ruimte… wie zal dat zijn? Met o.a. de spacerace, de pil, radiopiraat Veronica en de eerste harttransplantatie.

'Welkom in de Jaren '60', vanaf 3 september iedere zaterdag om 18.15 uur bij NPO Zapp op 3.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers