Wendy van Dijk en Johnny de Mol met nieuw seizoen 'Superkids' op RTL 4

donderdag 4 augustus 2016

Wendy van Dijk en Johnny de Mol komen vanaf vrijdag 2 september met een gloednieuw seizoen van 'Superkids'. Zeven weken lang imponeren de kinderen, van 7 tot en met 14 jaar, de kijker met hun uitzonderlijke talent. Voor de geselecteerde kids staat het hele leven in het teken van hun droom, doorbreken bij het grote publiek.

Het ‘Superkids’-podium kan dan ook hun ultieme opstap zijn om dit doel te bereiken. Een doel waar deze kinderen veel voor laten en nog meer voor doen. Dit seizoen wordt er dan ook dieper ingegaan op de discipline, motivatie en de levenswijze van deze kinderen, die ervoor zorgen dat ze nu al het grootste talent in hun specialisme zijn.

Twee jury’s
De jongste entertainers van Nederland halen alles uit de kast om met hun gave de harten van de vak- en de publieksjury te stelen. Op het grootste podium van Nederland voor jong talent laten de talenten zien hoe ze uitblinken in dans, muziek, zang, kunstrijden, turnen of vechtsporten. Per optreden mag de vakjury, bestaande uit Dinand Woesthoff, Angela Schijf, Tijl Beckand en Carlo Boszhard, 100 punten verdelen. De 100-koppige publieksjury krijgt eveneens 100 punten te verdelen, ieder publieksjurylid mag nul, een half of een heel punt toekennen aan een optreden. In de vier eerste rondes maakt de kijker, iedere aflevering, kennis met negen talenten waarna er iedere aflevering vier overblijven. Na de twee halve finales gaan de acht kinderen met de hoogste score door naar de ‘Superkids’ finale die op 15 oktober te zien is. Een superspannende strijd die niet alleen gaat om de eer maar ook om de felbegeerde studiebeurs van 25.000 euro, die klaarligt voor de winnaar.

Zoë winnares afgelopen seizoen
Het eerste seizoen van ‘Superkids’ werd gewonnen door de 13-jarige Zoë. De Limburgse, die al haar choreografieën zelf maakt, wist de jury zo weg te blazen met haar dans dat zij niets anders konden doen dan het maximum aantal punten toekennen. Kunstschaatsster Sophie werd tweede en het acrogym trio, Elastic Fantastic, behaalden de derde plaats.

‘Superkids’, vanaf vrijdag 2 september om 20.30 uur bij RTL 4.


 

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier
RTL4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers