Wim ter Laak nieuwe zenderdirecteur RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime

vrijdag 11 december 2015

Wim ter Laak is per 1 januari de nieuwe zenderdirecteur van vrouwenzender RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime. Ter Laak combineert dit met zijn huidige werkzaamheden als manager Programming Strategy.

Het afgelopen jaar viel RTL 8 onder de directe verantwoordelijkheid van algemeen programmadirecteur Erland Galjaard en werkte hij met Wim al nauw samen aan de focus van de zender.


Erland Galjaard, Programmadirecteur RTL Nederland: 'Ik heb de afgelopen jaren al zeer intensief met Wim samengewerkt en de uitbreiding van zijn werkzaamheden passen bij de stappen die we aan het maken zijn met het verder uitbouwen van de marktaandelen van onze zenders. Met RTL 4 als vlaggenschip en duidelijke profielen voor RTL 5 en RTL 7 komt er met de kennis en ervaring van Wim nu nog meer focus op de vrouwenzender RTL 8 en dat vind ik zeer goed nieuws.'

Wim ter Laak: 'Vanuit mijn huidige werk is het al heel interessant om mee te denken over de richting en positionering van de verschillende RTL zenders en ik kijk er naar uit om hier nog meer in detail mee aan de slag te gaan voor RTL 8, RTL Lounge en RTL Crime.'

Ter Laak startte in 1988 zijn carrière als redacteur/verslaggever bij Veronica Radio en werkte daarna in verschillende functies bij Veronica en RTL. Van 2004 tot 2007 werkte hij als programmadirecteur van RTL 4, waarna hij aan de slag ging als Creative Director International bij  Eyeworks in Los Angeles en Amsterdam. Om vervolgens in 2011 terug te keren bij RTL als manager Programming Strategy bij RTL Nederland.

Persbericht RTL Nederland
http://www.rtl8.nl
Meer artikels over RTL 8

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL 4 logo RTL4 logo

Programma waarin Beau van Erven Dorens iedere aflevering twee bijzondere gasten ontvangt in het prachtige Toscane. Beau neemt zijn gasten mee op pad, met de glooiende heuvels, schilderachtige dorpjes en weelderige wijngaarden als decor. De ideale setting voor boeiende gesprekken en leuke activiteiten. Beau ontvangt Davina Michelle en Edwin Evers.

'Casa Di Beau', om 20.30 uur op RTL 4.

Dossiers