Win twee jaar hypotheekvrij leven bij Net5

donderdag 28 mei 2015

Dit najaar komen de thema's wonen en verbouwen terug op Net5, samen met presentator Erik van der Hoff. Na de zomer brengt de zender een gloednieuw realityprogramma waarin vijf stellen elkaars waardevolste bezit, hun koophuis, verbouwen.

De winnaar gaat er vandoor met een unieke prijs: twee jaar hypotheekvrij leven. Dit Nederlandse programma is gebaseerd op het succesvolle Australische format 'House Rules', dat daar al drie seizoenen kent. Elke week overhandigt een stel de sleutels van hun huis aan de andere vier stellen. Zij nemen ieder een ruimte van het huis onder handen naar hun eigen creatieve inzicht, maar wel aan de hand van de 'huisregels' die de huiseigenaren hebben opgesteld. Dit zijn woonwensen, zoals kleuren en materialen die ze wel of niet terug willen zien.


Klusliefhebbers die mee willen doen aan dit nieuwe programma kunnen zich opgeven via http://www.net5.nl/verbouwen.

Met dit nieuwe programma keert ook presentator Erik van der Hoff terug bij Net5. Hij presenteerde eerder onder andere 'Het Blok' en 'SamenWonen' voor de zender. 'Het is fantastisch om weer in het wonen en klussen te duiken bij Net5. De ervaring leert dat verbouwingen veel spanning met zich mee brengen, maar het kan ook mooie vriendschappen opleveren. Er valt ongetwijfeld veel te lachen, dus ik kijk uit naar dit nieuwe format', aldus Erik van der Hoff.

In het realityprogramma nemen vijf stellen het tegen elkaar op in een aantal spannende klusrondes waarin ieders huis compleet wordt getransformeerd. In de eerste afleveringen wordt elke week één huis aangepakt. Ieder stel krijgt een ruimte toegewezen die zij een make-over moeten geven. De enige invloed die de huiseigenaren uitoefenen, is middels het lijstje ‘huisregels’ dat ze achter laten. Dit zijn do's en dont's, zoals bepaalde kleuren, materialen of vormen die wel of niet terug mogen komen in hun woning. De grote vragen zijn: hebben de andere kandidaten de huisregels goed geïnterpreteerd en komen de huiseigenaren terug in een droomhuis of een nachtmerrie?

In de volgende afleveringen krijgen de kandidaten de kans om ruimtes in hun eigen huis of die van een ander te verbeteren. Niet alleen het interieur maar ook het exterieur van de woning, zoals de tuin, wordt aangepakt.

De stellen worden begeleid door twee experts op het gebied van interieurstyling en bouwactiviteiten. Twee deskundige juryleden geven punten voor de resultaten van de stellen. Erg belangrijk, want naar mate de finale nadert, gaan de kandidaten met de minste punten afvallen. Binnenkort wordt bekend gemaakt wie de experts en juryleden zijn die aan dit programma meewerken.

In Australië wordt momenteel het derde seizoen van 'House Rules' uitgezonden. Het tweede seizoen behaalde zeer goede kijkcijfers.

Dit programma wordt geproduceerd door Skyhigh TV. De distributeur van het format is Red Arrow International.

Dit najaar op Net5.

DOSSIER: Najaar 2015: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers