Winnaars tweede kwalificatieronde Gouden Televizier-Ring 2019

woensdag 27 februari 2019

De stemmen zijn binnen, de winnaars bekend. Deze vijf programma's kregen de meeste stemmen en maken kans op de Ring! En er zit een heel verrassende titel bij.

We gaan meteen van start, dit zijn de vijf programma's die deze ronde het populairst waren onder de stemmers.


In alfabetische volgorde:

- 'Frans Bauer in China' (AVROTROS)
- 'Heel Holland Bakt' (Omroep MAX)
- 'Het Rotterdam Project' (RTL4)
- 'Paleis voor een Prikkie' (SBS6)
- 'Rail Away' (EO)

Het programma dat er meteen uitspringt is 'Rail Away' dat behoorlijk wat stemmers op de been wist te brengen deze ronde. Het EO-programma over markante spoorlijnen wordt al sinds 1996 uitgezonden en kwam nooit eerder ook maar in de buurt van de Ring. Maar we leven in een gejaagde tijd en dan is er natuurlijk niets rustgevender dan naar pittoreske landschappen kijken.

Beau en Frans
De winnaar van vorig jaar, Beau van Erven Dorens, is opnieuw in de race voor het goud, ditmaal met zijn prachtige 'Het Rotterdam Project'. Ook de buitenlandse avonturen van Frans en Mariska Bauer maken kans, net als 'Heel Holland Bakt', een van de populairste programma’s van de Nederlandse televisie. 'Paleis voor een Prikkie' was vorig jaar al een van de kanshebbers en dit jaar zijn Frank en Rogier weer zeer populair bij het publiek.

De vijf programma’s voegen zich bij de vijf winnaars uit de vorige kwalificatieronde. In mei en juli volgen nog twee kwalificatierondes en eind augustus is het tijd voor de grote Gouden Televizier-Ring verkiezing met in totaal 25 kanshebbers. Twintig programma’s daarvan worden gekozen in de kwalificatierondes, vijf krijgen een wildcard van de Televizier-redactie.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers