WNL en Powned krijgen ademruimte van vijf jaar

donderdag 20 juni 2013

De jonge en kleine publieke omroepen WNL en Powned krijgen uitstel tot 2020 voor het behalen van het vereiste ledenaantal. Oorspronkelijk moesten beide omroepen al in 2015 150.000 leden hebben.

VVD en PvdA zijn nu overeengekomen dat WNL en Powned pas in 2020 150.000 leden moeten hebben. Ze nemen deze maatregel omdat het vorige kabinet had besloten dat omroepen moesten fuseren. En de huidige regering vindt het niet logisch dat WNL en Powned, die pas bestonden toen de maatregel inging, hiervan het slachtoffer zouden worden. 'We hebben tijdens de wedstrijd namelijk de spelregels veranderd', zegt Kamerlid Matthijs Huizing van de VVD.

Maar tegen 2020 moeten WNL en Powned wel 150.000 leden hebben om hun aspirant-status achter zich te kunnen laten en definitief tot het bestel toe te treden. Daarna moeten ze ook een fusiepartner zoeken. De nieuwe mediawet bepaalt dat er tegen 2016 nog maximaal 8 publieke omroepen mogen zijn: drie zelfstandige omroepen, drie fusieomroepen en de NTR en NOS, die geen leden hebben.

Bron: telegraaf.nl



Lees ook:
D66 wil tijdelijke plek voor WNL en Powned

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 3 logo

Het leven van Jelmer (21) wordt geportretteerd. Hij raakte onder invloed van xtc oververhit op het Amsterdam Dance Event. Samen met familie en vrienden blikken we terug op zijn bijzondere leven.

'Van de Wereld', om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Dossiers