Yvon Jaspers stelt vijf nieuwe boeren voor in 'Boer zoekt Vrouw Internationaal'

zaterdag 27 augustus 2016

Vijf boeren met zeer uiteenlopende karakters, verschillende landen, totaal andere bedrijven. Met één overeenkomst: alle vijf hunkeren ze naar de liefde. In het KRO-NCRV programma 'Boer zoekt Vrouw Internationaal' van zondag 28 augustus stelt Yvon Jaspers de vijf geëmigreerde Nederlandse boeren voor die via het programma hun hart en hun land hopen te delen met de liefde van hun leven.

Yvon reist naar de landen om de boeren te leren kennen, met ze te praten over hun verlangens en gevoelens, maar ook om met eigen ogen te zien wat de boeren in het buitenland hebben opgebouwd en in welke cultuur ze terecht zijn gekomen.


De boeren zijn geselecteerd uit ruim honderd aanmeldingen en variëren in leeftijd van begin 20 tot in de 50. De een moet zijn eerste stappen op liefdespad nog zetten, de ander heeft een huwelijk achter de rug. Sommigen zijn samen met hun ouders geëmigreerd, anderen hebben in hun eentje huis en haard verlaten omdat de omstandigheden in het buitenland beter zijn: minder regels, meer ruimte, meer groeimogelijkheden. Ze werken snoeihard, bouwen een nieuw leven op, doen hun best om te integreren en realiseren zich dan dat ze liefde missen. Iemand die er is om samen de dag door te nemen, iemand die hen steunt in goede en slechte tijden.

Yvon Jaspers: 'Het waren bijzonder afwisselende reizen die we hebben gemaakt. We gingen van arm naar rijk en van storm naar hitte. Wat zo mooi is, is dat we natuurlijk naar de plekken gaan waar het voor boeren paradijselijk is. Niet naar de grote steden, zeker niet naar de toeristische plaatsen, maar juist naar de ruimte en naar de vrijheid. Het is alsof we in elk land De Achterhoek of Brabant opzoeken. Je ziet van alle landen het boerenleven. Ook al vlieg ik naar de andere kant van de wereld, uiteindelijk zit ik bij een Nederlandse boer aan de keukentafel en voelt het heel erg vertrouwd.'

'Boer zoekt Vrouw Internationaal' wijkt af van de reguliere uitzendingen. De vijf boeren die zich voorstellen aan het publiek worden gedurende de hele reeks gevolgd, er valt niemand af. Ze ontmoeten tien briefschrijfsters tijdens een speeddate in Nederland, gaan op dagdate en vervolgens gaan de drie vrouwen van hun keuze mee naar de boerderij in het buitenland. Hier leren ze elkaar steeds beter kennen. De vrouwen maken kennis met het boerenleven, de omgeving en de cultuur waarin de boer leeft en werkt. Aan het eind van de week maakt de boer z’n keuze: van welke vrouw gaat z’n hart sneller kloppen? Met wie ziet hij een toekomst voor zich? Deze vrouw gaat met de boer mee op citytrip in eigen land.

Het hele jaar door is op boerzoektvrouw.nl nieuws over de boeren te vinden. Direct na de uitzending van 28 augustus staat op de site extra informatie over de vijf boeren van 'Boer zoekt Vrouw Internationaal'.

Hoe het de boeren vergaat in hun zoektocht naar de liefde is begin volgend jaar te zien als het vervolg van de serie op tv komt.

'Boer Zoekt Vrouw Internationaal', zondag 28 augustus om 20.20 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers