'Zapplive' in actie voor UNICEF, voor kinderen op de vlucht

vrijdag 6 december 2019
Foto: © KRO-NCRV 2019

Wereldwijd zijn er 50 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Als kinderen moeten vluchten, moeten ze alles achterlaten: hun huis, hun school, hun vrienden.

UNICEF helpt deze kinderen en wil dat ze kunnen opgroeien in een veilige omgeving waar ze kunnen leren en spelen, zodat ze een kans hebben op een goede toekomst. Voor deze kinderen komt 'Zapplive' in actie!

Van zaterdag 7 tot en met zaterdag 21 december voert 'Zapplive' actie voor UNICEF en besteedt aandacht aan kinderen op de vlucht. 'Zapplive' doet dit met indrukwekkende verhalen van Syrische kinderen die op jonge leeftijd gevlucht zijn en nu veilig in Nederland wonen. 'Zapplive' in actie! roept kinderen op om zoveel mogelijk cupcakes te bakken, liedjes te zingen, tekeningen te maken, kortom in actie te komen voor miljoenen kinderen die nu op de vlucht zijn, en hen de winter door te helpen.

Voor 3 euro heb je al 30.000 liter schoon drinkwater, zodat kinderen niet ziek worden. Voor 5 euro heeft een kind een extra dikke deken die hen warm houdt in deze koude tijd van het jaar. Voor 10 euro krijgen ze biscuits vol belangrijke voedingsstoffen zodat kinderen niet ondervoed raken. Een pakje van 12 biscuits vervangt 1 maaltijd. Voor 10 euro kun je al 24 ‘maaltijden’ geven.

Kinderen (en volwassenen) kunnen doneren via Zapplive.nl, maar ook tijdens de live uitzendingen op zaterdag 7, 14 en 21 december. Kinderen kunnen met hun donatie naar de studio komen, de blauwe loper ligt voor hen klaar!

Zaterdag 21 december is de grote 'Zapplive' in actie finale. In de studio kunnen de kinderen workshops volgen met bekende 'Zapp'-gezichten, op de foto met hen, Pierre Wind is aanwezig en er zijn spetterende optredens van verschillende artiesten. In de laatste uitzending, op 21 december, van het jaar wordt er bekend gemaakt hoeveel geld er is opgehaald voor deze kinderen op de vlucht.

'Zapplive in actie', zaterdag 7, 14 en 21 december om 09.00 uur bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers