'Zappsport' start zwemteam onder begeleiding van Olympisch kampioenen

vrijdag 25 mei 2018

In een waterrijk land als Nederland is het gevaarlijk en zorgelijk als kinderen niet kunnen zwemmen. Jaarlijks verdrinken er hierdoor nog steeds kinderen.

Om dit onder de aandacht te brengen heeft 'Zappsport' in samenwerking met de KNZB voor de tweede keer het Zappsport Zwemteam opgericht. Vijf weken lang zien we hoe vijf kinderen, die niet kunnen zwemmen, onder begeleiding van Olympisch kampioenen Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk in korte tijd watervrij worden.

Steeds minder gemeenten financieren schoolzwemmen. Een grote groep kinderen kan daardoor niet zwemmen. De kinderen van het Zappsport Zwemteam hebben om verschillende redenen zelf ook nog niet hun zwemdiploma gehaald. 'Zappsport' motiveert en begeleidt hen bij het overwinnen van hun watervrees en andere problemen waar ze voor komen te staan. Olympische zwemsters Ranomi Kromowidjojo en Femke Heemskerk doen er alles aan om de kinderen voor de zomer ‘watervrij’ te maken. Ranomi: 'Het is ontzettend belangrijk dat kinderen hun zwemdiploma halen. In Nederland is natuurlijk zoveel water, ook al zie je dat niet elke dag. Maar denk maar aan alle sloten en plassen. En Nederland heeft natuurlijk heel veel zee, die best gevaarlijk is. Daarom is het belangrijk om in het water te kunnen blijven drijven en te kunnen zwemmen. Daarnaast is zwemmen ook een supergoede sport voor je algemene conditie en je motoriek.'

Na het Zappsport Zwemteam krijgen de kinderen dankzij de KNZB en AVROTROS de mogelijkheid om hun 'Spetterdiploma' te halen, dit staat gelijk aan het A, B én C zwemdiploma.

Vanaf zaterdag 26 mei is vijf weken lang te zien hoe de kinderen van het Zappsport Zwemteam onder leiding van presentator Ron Boszhard watervrij worden.

'Zappsport', elke zaterdag om 8.55 uur te zien bij NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers