Zaterdag Gouden Kalf-winnaar 'In Blue' op TV

vrijdag 18 oktober 2019

Maar liefst drie Gouden Kalveren waren voor de speelfilm 'In Blue' tijdens het Gala van de Nederlandse Film 2018. Jaap van Heusden werd bekroond voor zowel de regie van deze film als het scenario dat hij samen met Jan Willem den Bok schreef en Marina Kraakman won het Kalf in de categorie Beste Actrice voor het vertolken van de hoofdrol van stewardess Lin.

Na een succesvolle tour langs internationale festivals beleeft de film aanstaande zaterdag 19 oktober haar televisiepremière op NPO2.


Tijdens een vlucht naar Boekarest moet de doorgewinterde Nederlandse stewardess Lin helpen bij een bevalling aan boord. Lin lijkt deze gebeurtenis moeiteloos in te passen in de routine van het stewardessenbestaan. Een dag later, op de terugweg van haar hotel in Boekarest naar het vliegveld, rijdt Lins taxi de vijftienjarige weesjongen Nicu (Bogdan Iancu) aan. Lin besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis en maakt kennis met de ondergrondse tunnels van de stad waar Nicu leeft. De toevallige ontmoeting leidt tot een band tussen de twee, die op een dunne, soms voor hen verwarrende lijn balanceert van dan weer vriendschap, moeder-zoon-relatie en liefde; een onverwachte connectie die hen beiden kracht geeft.

Regie en scenario: Jaap van Heusden
Co-scenarist (naar een verhaal van): Jan-Willem den Bok
Cast: Maria Kraakman, Bogdan Iancu, Line Pillet, Hannah van Lunteren, Maarten Ketels, Valeriu Andriuță, Ellis van den Brink, Patrick Vervueren e.a.

'In Blue' is geproduceerd door IJswater Films in coproductie met Caviar (BE), NTR en service producer Strada Film (RO), met steun van het Nederlands Filmfonds, MEDIA Development Support, VAF, Netherlands Production Incentive, CoBo en Belgian Taxshelter.

Prijzen
HFM Work in Progress Award, Nederlands Film Festival 2016
Best Narrative Feature Award, Austin Film Festival 2017
Speciale Juryprijs, Eindhoven Film Festival 2017
Best Narrative Feature, Footcandle Film Festival, Hickory U.S. 2018
Zes Gouden Kalf nominaties in de speelfilmcategorie: Beste Regie, Beste Scenario, Beste actrice, Beste Film, Beste Montage en Beste Sound Design, Nederlands Film Festival 2018
Gouden Kalveren voor Beste Regie, Beste Scenario en Beste Actrice, Nederlands Film Festival 2018

Festivals
Officiële openingsfilm van Film by the Sea 2017 en geselecteerd voor een groot aantal internationale festivals zoals: Oostende Film Festival 2017, Nederlands Film Festival 2017, Capetown Film Festival 2017, International Rome Film Festival 2017, Austin Film Festival 2017, International Film Festival van India GOA 2017, Eindhoven Film Festival 2017, Istanbul International Film Festival 2018, Beijing International Film Festival 2018, Filmfestival Kitzbühel 2018, Footcandle Film Festival 2018

'In Blue', zaterdag 19 oktober om 23.30 uur bij de NTR op NPO 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers