Zet 'm op MAX: deze hele zomer nieuwe én vertrouwde programma's

woensdag 1 mei 2019

Het belooft een fantastische zomer te worden bij MAX! Zoals altijd is de omroep volop aanwezig. Dit zomerseizoen gooit MAX er weer een schepje bovenop met een groot aantal nieuwe en vertrouwde televisieprogramma's.

'MAX vakantieman' – vanaf maandag 27 mei om 20.30 uur op NPO 1
In het nieuwe zomerprogramma van MAX staan wekelijks verschillende dossiers centraal, waarin reizigers tegen problemen zijn aangelopen. In MAX vakantieman schiet presentator Sybrand Niessen deze gedupeerde reizigers met groot en klein vakantieleed te hulp. Naast oplossingen voor consumentenproblemen, biedt 'MAX vakantieman' diverse tips en gevarieerde rubrieken. Elke week gaan verslaggevers op pad voor een reistest. We nemen een kijkje bij de Nederlandse toeristische trekpleisters. En in de rubriek Beste Vakantieman behandelen we vragen van kijkers die door een deskundige beantwoord worden.

'The Great British Bake Off' – vanaf donderdag 13 juni om 20.30 uur op NPO 1
De bekroonde en razend populaire Britse tv-serie is terug met een gloednieuwe lading amateurbakkers die de uitdaging aangaan in de beroemde Bake Off-tent. Allemaal proberen ze juryleden Paul Hollywood en Prue Leith te imponeren met hun vaardigheden en creativiteit. Kunnen ze omgaan met de druk? De hartelijke en gevatte presentatoren Noel Fielding en Sandi Toksvig helpen om de druk van de ketel te halen bij de thuisbakkers. De kandidaten moeten racen tegen de klok om elke week een signatuuropdracht, een technische opdracht en een spektakelstuk te creëren. Daarbij moeten ze alles uit de kast halen om uitschakeling te voorkomen en de finale te halen.

'Hollandse Zaken' – vanaf donderdag 4 juli, aflevering 1 & 2 om 20.25 uur en aflevering 3 t/m 8 om 21.10 uur op NPO 2
In het journalistieke discussieprogramma 'Hollandse Zaken' worden maatschappelijke kwesties en dilemma’s bespreekbaar gemaakt. Feiten, meningen en emoties over dieperliggende thema’s die Nederland bezighouden, komen aan bod. Besproken door gewone Nederlanders, soms met de scherpte van een debat en altijd in een betrokken gesprek waarin ieders verhaal tot zijn recht komt. Presentatie: Cees Grimbergen.

'Opera Sing Along' -  zondag 7 juli om 19.20 uur op NPO 2
In een feestelijk programma zullen de grootste operahits worden uitgevoerd, met uitstapjes naar operette en het Napolitaanse lied. Het wordt een groot meezingfestijn, waarbij de liedteksten worden geprojecteerd boven het orkest. Het geheel zal met verve in beeld worden gebracht door topregisseur David Grifhorst (o.a. 'The Passion'), die van dit bijzondere muzikale evenement ook een visueel feest zal maken.

'Het Nationaal Stressdebat' – dinsdag 9 juli om 20.25 uur op NPO 2
Ons land gaat gebukt onder stress, veel stress. Van basisschoolleerlingen die te veel hooi op hun vork nemen, tot mantelzorgers. Van naar perfectie strevende studenten tot overbelaste leerkrachten, agenten en verpleegkundigen. Werkdruk speelt vele Nederlanders parten. Hun bloeddruk stijgt, ze slapen slecht, piekeren veel en beginnen met lood in hun schoenen aan een nieuwe dag. Een burn-out is inmiddels beroepsziekte nr. 1. Waarom lukt het ons niet tot rust te komen? Overvragen we onszelf? Of wordt er te veel van ons gevraagd? Het roer moet om. Maar hoe? Een live thema-uitzending over vallen, opstaan en weer doorgaan. Presentatie: Cees Grimbergen en Elles de Bruin.

'We zijn er Bijna!' – vanaf maandag 22 juli om 21.05 uur op NPO 1
'We zijn er Bijna!' is deze zomer terug bij MAX. In We zijn er Bijna! reist presentatrice Martine van Os mee met een groep kampeerders en doet verslag van hun belevenissen. Met hun eigen caravan of camper reizen de Nederlandse toeristen in groepsverband langs verschillende hoogtepunten. De bestemming van 2019 is de Balkan.

'Tour de Celeb' – donderdag 25 juli om 20.20 uur op NPO 1
In 'Tour de Celeb' fietsen vier bekende Nederlanders een echte Tour de France-etappe om zo donateurs te werven voor de Nierstichting en de draagbare kunstnier zo snel mogelijk te realiseren voor nierpatiënten, zodat zij hun vrijheid terugkrijgen. De BN’ers worden gekoppeld aan een nierpatiënt waarvoor ze gaan fietsen.

'Professors op Pad' – vanaf zaterdag 27 juli om 20.20 uur op NPO 2
In de tweede reeks van de natuurserie 'Professors op Pad' laat prof. mr. Pieter van Vollenhoven als enthousiast natuurfotograaf zien dat natuur en fotografie goed samengaan. Samen met zijn collega en goede vriend prof. dr. Joop Schaminée gaat hij op ontdekkingsreis naar zes bijzondere Nederlandse natuurgebieden om te observeren, te ervaren en te vertellen. In elk gebied gaan zij met een boswachter op pad.

'Het Skûtsje Journaal' – vanaf maandag 29 juli op NPO 1
MAX brengt in 'Het Skûtsje Journaal' weer elke werkdag een verslag van hét zeilevenement van Nederland: Het SKS Kampioenschap op de Friese meren. MAX-presentatrice Carrie ten Napel presenteert dagelijks het 'Skûtsje Journaal'. In het programma onder andere de wedstrijdverslagen, voorzien van commentaar. Verder wordt door middel van reportages uitgelegd welke verschillende functies er aan boord en rondom het skûtsje zijn. Ook wordt ingegaan op de historie van de skûtsjes die meevaren in het kampioenschap.

'Denkend aan Holland' – vanaf maandag 5 augustus om 22.10 uur op NPO 1
In 'Denkend aan Holland' ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze varen door natuurgebieden, langs eeuwenoude stadjes en historische landgoederen. Natuurlijk meren André en Janny ook zo nu en dan aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

'Aan ’t zand' - vanaf woensdag 7 augustus om 20.30 uur op NPO 1
In het nieuwe programma 'Aan ‘t zand' worden deelnemers uitgedaagd de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury. Wie maakt de allermooiste zandkunstwerken?

'Bloemencorso Rijnsburg' – vrijdag 16 augustus om 16.00 uur op NPO 1
Muziek, show en ruim 100 fraai uitgedoste figuranten. Dat is Flower Parade Rijnsburg. De Flower Parade rijdt een ware zegetocht door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk. Het thema van de 74e Flower Parade Rijnsburg is 'Beroepen'. Het eerste corso in Rijnsburg werd in 1946 georganiseerd en heeft sindsdien ieder jaar plaatsgevonden. Na de oorlog had men behoefte aan vrolijkheid. Inmiddels is het een groots evenement waar 250.000 bezoekers op af komen.

'Uit mijn Keuken' – maandag 19 augustus om 19.00 uur op NPO 1
In het programma 'Uit mijn Keuken' gaan we op zoek naar het beste huiskamerrestaurant van Nederland. Vijf koppels eten bij elkaars huiskamerrestaurant en beoordelen op sfeer, gastvrijheid en natuurlijk de smaak van het eten zelf. Elke werkdag staat een ander huiskamerrestaurant centraal. Wie mag zich aan het einde van de week de beste noemen?

Meer van MAX
En niet alleen op televisie is MAX aanwezig. MAX blijft uiteraard ook op NPO Radio 1, 4 én 5 de gehele zomer te horen. Naast op radio en televisie is MAX deze zomer ook volop vertegenwoordigd met MAX Magazine, online op www.maxvandaag.nl, met de apps; MAX Geheugentrainer app, Met het Mes op Tafel app en de Heel Holland Bakt app en met tal van zomerse evenementen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers