Zomers weer zorgt voor lage kijkcijfers

zondag 31 augustus 2008

Alle grote zenders stonden zaterdagavond paraat met hun nieuwe programma's, maar ze moesten teleurstellende cijfers accepteren. Met allen gemiddeld 600.000 kijkers kunnen we spreken van een valse start van het nieuwe seizoen.

'


Op Zoek Naar Joseph', een zoektocht naar musicaltalent, scoorde vorig jaar nog hoge ogen. Toen werd gezocht naar Evita. Het goede zomerweer zorgde echter voor een matige start voor de auditieshows. Op zondag worden de workouts in de Joseph Academy getoond, en ook hier is goed weer de grootste concurrent van de show. Er keken 661.000 kijkers naar 'Op Zoek Naar Joseph'.

Op RTL4 startte een show waar voor RTL4 veel vanaf hangt. De megaproductie 'Million Dollar Wedding' moet het kassucces van het najaar worden. Men begon, zoals bij menig TV-show tegenwoordig, met audities. Stellen moesten voor de jury bewijzen dat zij het droompaar van 2008 zijn. Ze trouwen, als ze winnen, op 1 november live op televisie. Voorlopig is het voor RTL nog even afwachten hoe de show het gaat doen, er keken 601.000 kijkers.

SBS6 bracht 'Het Beste Idee Van Nederland'. Deze show rond slimme nieuwe uitvindingen beleeft zijn tweede seizoen op SBS6, waar het een familieshow is geworden. Voorheen was de show te zien op Veronica. 'Het Beste Idee' dat in de regel zo'n 700.000 tot 1 miljoen kijkers trekt, moest 200.000 kijkers inleveren ten opzichte van vorige week en kwam daarmee op zo'n 613.000 kijkers uit.

Kortom, het weer geeft een matige start aan een televisieseizoen dat veel glans en investering heeft. De kaarten zijn nog niet verdeeld, en volgende week zal dus veel meer prijsgeven over de verdeling van de taart.

Bron: Kijkonderzoek/Telegraaf.nl

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Corsokoorts in Sint Jansklooster' (SBS6)

In de leukste en tevens enige kroeg van Klooster komen alle afgevaardigden van de corsogroepen bij elkaar. De bloemencommissie heeft namelijk slecht nieuws. En corsogroep 'Hebbes' bestaat dertig jaar. Nu is het bij hen elke dag al feest, omdat elke dag ook je laatste kan zijn. Exact zes jaar geleden namen ze afscheid van Dennis, de broer van Patrick. Daarom heeft Patrick de leden gevraagd om iets eerder te komen. Samen feesten, samen rouwen.

'Corsokoorts in Sint Jansklooster', om 20.30 uur bij SBS6.

Dossiers