Zweeds familiedrama/-thriller 'Thicker Than Water' op NPO 2

zondag 4 september 2016

Zweeds familiedrama en -thriller over drie van elkaar vervreemde kinderen, wier moeder een familiepension aan hen nalaat om ze dichter bij elkaar te brengen.

 


 

Aflevering 1
Anna-Lisa Waldemar runt een populair familiepension op het schitterende eiland Sunnanö in de Zweedse archipel, samen met haar zoon Oskar. Zonder zijn medeweten nodigt ze zijn broer Lasse en zus Jonna uit voor de seizoensopening. Oskar is nauwelijks van deze schok bekomen wanneer zijn wereld instort: Anna-Lisa wordt dood aangetroffen en haar testament bevat strikte bepalingen voor de drie kinderen. Gedurende het hele seizoen moeten zij samen het pension runnen, anders erven ze helemaal niets. Het is haar laatste poging haar kinderen te herenigen.
 
Aflevering 2
De plotselinge dood van moeder Anna-Lisa Waldemar schokt haar kinderen. In haar testament staat een opmerkelijk verzoek waardoor de drie gedwongen worden om samen te werken om hun moeders pension tot een succes te maken. Anders erven ze helemaal niets. Tegelijkertijd gebeurt er iets in Stockholm waardoor Lasse het moeilijk krijgt. Dit is het begin van de langste zomer van hun leven.
 
Aflevering 3
Jonna heeft het eiland verlaten en het testament dreigt ontbonden te worden als ze niet op tijd terugkeert naar het pension. Lasse wil tijdens zijn verblijf het zwembad afmaken, maar Oskar heeft dit liever niet. Onder het zwembad schuilt namelijk een duister geheim, dat nooit de oppervlakte mag bereiken. Ondertussen wordt Oskars vrouw Liv ongewild aangetrokken door Lasse, met wie ze vroeger een relatie had.
 
Aflevering 4
Lasse krijgt waarschijnlijk geen geld nadat zijn restaurant in vlammen is opgegaan omdat de verzekering vermoedt dat de brand is aangestoken. Broer Oskar wordt jaloers wanneer zijn vrouw Liv het opneemt voor Lasse, maar helpt hem toch. Zus Jonna meldt zich aan bij het plaatselijke amateurtheatergezelschap en ontmoet daar de invloedrijke Mikael. Lasses dochter Kim komt meer te weten over een familieruzie wanneer ze buurjongen Frederik ontmoet.
 
Aflevering 5
Het is midzomer en het pension bereidt zich voor op een belangrijke bruiloft. Oskar raakt hierdoor onverwacht in de problemen. Jonna krijgt verrassend nieuws waardoor de zaken nog gecompliceerder worden. Lasse en Liv hebben een conflict over hun verleden, maar de waarheid zet alles in een ander daglicht.
 
Aflevering 6
Na de kus van Lasse en Liv wordt Oskar paranoïde en vreest dat zijn gezin uiteenvalt. Tegelijkertijd moet hij wel het pension blijven runnen met zijn familie. Lasse krijgt bezoek van de politie. Ze hebben een verdachte gevonden die de brand in zijn restaurant heeft veroorzaakt.
 
Aflevering 7
Terwijl het onduidelijk blijft welk lijk er uit het water is opgevist, wordt Oskar steeds nerveuzer. Zullen ze erachter komen dat het Mauritz is? Ondertussen wordt Lasse nog steeds verdacht van brandstichting en levert Kims verjaardag onverwachte problemen op.
 
Aflevering 8
Oskar, Lasse en Jonna willen buurvrouw Mildred ervan overtuigen dat zij haar land niet aan Rosen moet verkopen. Ondertussen kampt Jonna met een duister geheim: ze weet wat er gebeurd is met Mildreds man. Lasse gaat naar Helsinki om ervoor te zorgen dat Timo zijn mond houdt.
 
Aflevering 9
Oskar raakt in paniek wanneer hij niet kan achterhalen wie degene is die hem chanteert. Zijn vermoeden dat het Lasse is, zet de verhoudingen op scherp. Jonna krijgt een ultimatum en wordt gedwongen om te kiezen tussen zijn oude leven of een nieuw begin. Ondertussen herleven oude tijden tussen Lasse en Liv.
 
Aflevering 10
Oskar weet dat Liv liegt en vermoedt dat ze van plan is om hem te verlaten. Een confrontatie tussen Oskar en Lasse brengt eindelijk duidelijkheid over wat er in het verleden is gebeurd. Er zijn nog maar een paar dagen over om samen het pension tot een succes te maken. Zullen Oskar, Lasse en Jonna hierin slagen?

'Thicker Than Water', vanaf maandag 5 september om 22.55 uur bij de NTR op NPO 2.

DOSSIER: Najaar 2016: alle plannen, alle zenders! (NL)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers