'Bar de Beauvoir' met Heleen Debruyne en Pat Donnez vanuit deSingel in Antwerpen

zondag 11 februari 2018

Heleen Debruyne en Pat Donnez openen 'Bar de Beauvoir'. Soyez les bienvenus au bar De Beauvoir, die voor de gelegenheid enkele dagen onderdak krijgt in deSingel in Antwerpen.

De bar wordt vier dagen lang opengehouden door Heleen Debruyne  en Pat Donnez. De een al wat meer feministe dan de ander. De bar zit elke avond afgeladen vol, met levende lijven. Gewone passanten, muzikanten en stamgasten.

Ze praten – in de nasleep van de #Metoo en Balance ton Porc-commotie – over mannen en vrouwen en of het feminisme ons op weg kan helpen of net niet.  Hun gids is Simone de Beauvoir die bijna zeventig jaar geleden Le Deuxième Sexe publiceerde, een revolutionaire analyse van wat het betekent om vrouw te zijn.

Zo begint de Beauvoir haar boek. 'Lang heb ik geaarzeld met het schrijven van een boek over de vrouw. Het is een irriterend onderwerp, vooral voor vrouwen en bovendien is het niet nieuw. Er is al genoeg inkt verspild aan het gekrakeel rond en om het feminisme, laten wij er dus verder, nu dat vrijwel achter de rug is, maar over zwijgen.'

De Beauvoir vindt het feminisme in 1949 al achterhaald, zo lijkt het, terwijl het dan eigenlijk allemaal nog moest beginnen.

'Bar de Beauvoir' wordt vuurwerk! Aan oestrogeen en verbaal testosteron geen gebrek. Met naast Pat en Heleen ook nog o.a. relatietherapeute Rika Ponnet, historica Gita Deneckere, filosofe Griet Vandermassen en dolle mina Chantal Desmet.

Patrick Riguelle, Jan Hautekiet en Gwen Cresens spelen Franse Chansons. De excuustruzen van dienst.

'Bar de Beauvoir', vanuit deSingel in Antwerpen, van maandag 12 februari tot donderdag 15 februari, na het nieuws van 17.00 uur op Klara. Ook te beluisteren via klara.be, de Klara-app en als podcast.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers