David Ngyah, Tessa Dixson en Mooneye zijn De Nieuwe Lichting 2019

donderdag 31 januari 2019

De Studio Brussel-luisteraars hebben David Ngyah, Tessa Dixson en Mooneye uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2019.

Iedereen kon de ontknoping van De Nieuwe Lichting volgen via een Facebook live op de Facebook-pagina van Studio Brussel. Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor bijna duizend jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie bands de meeste stemmen van de luisteraars.


Bijna duizend opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Flip Kowlier (’t Hof van Commerce), Jan Paternoster (Black Box Revelation), Jeroen De Pessemier (The Subs), Michael Ilegems (Knack Focus) en juryvoorzitster Kirsten Lemaire negen finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten.

Donderdag maakte Michèle Cuvelier de drie winnaars bekend tijdens een Facebook live-slotshow, vanuit DAFT Studios in Malmedy. De drie winnaars winnen airplay op Studio Brussel, studiotijd in DAFT Studios - een van de mooiste en modernste studio's van het land - en een cheque voor muziekmateriaal bij Keymusic. Rond kwart voor vijf maakte Cuvelier bekend dat David Ngyah, Tessa Dixson en Mooneye uiteindelijk de meeste stemmen van de luisteraars achter zich kregen en samen De Nieuwe Lichting van 2019 zijn.

Meer info over de bands:

David Ngyah - 'Stages' (Antwerpen)
Antwerpenaar David Ngyah was al te horen op 'Elusive' van blackwave. Hij omschrijft zijn muziek als een mix van invloeden uit de jaren 70, gecombineerd met blues, soul en hiphop.

Tessa Dixson - 'Beautiful Pain' (Brussel)
Tessa Dixson ging naar school in het Frans, spreekt thuis Engels en heeft familie in Los Angeles. Ze trad in het verleden al op met Roméo Elvis en stond vorig jaar nog met Warhola op het podium van de AB.

Mooneye - 'Thinking About Leaving' (Zwevegem)
Frontman Michiel, inwoner van het West-Vlaamse Moen, stond al solo in het voorprogramma van Intergalactic Lovers en breidde Mooneye uit met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar. Guitars, check!

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Portland, Chackie Jam en SONS De Nieuwe Lichting 2018.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers