De Nieuwe Lichting 2018 van Studio Brussel is bekend!

donderdag 25 januari 2018

De Studio Brussel-luisteraars hebben Portland, Chackie Jam en SONS uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting van 2018. Iedereen kon de ontknoping van De Nieuwe Lichting volgen via een Facebook live op de Facebook-pagina van Studio Brussel.

Na een lange zoektocht naar nieuw muzikaal talent van eigen bodem, waarvoor meer dan duizend jonge, beloftevolle bands zich inschreven, kregen de drie bands de meeste stemmen van de luisteraars.


Meer dan duizend opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de De Nieuwe Lichting. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Flip Kowlier, Jan Paternoster, Jeroen De Pessemier en Michael Ilegems negen finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten.

Doncderdag 25 januari maakte Kirsten Lemaire de drie winnaars bekend tijdens een Facebook live-slotshow, vanuit DAFT Studios in Malmedy. Iedereen kon de ontknoping online volgen en zo onmiddellijk ook een blik werpen op de hoofdprijs voor de kersverse winnaars. De drie winnaars winnen namelijk een dag studiotijd in DAFT Studios, een van de mooiste en modernste studio's van het land. Iets voor half vijf maakte Lemaire bekend dat Portland, Chackie Jam en SONS uiteindelijke de meeste stemmen van de luisteraars achter zich kregen en samen De Nieuwe Lichting van 2018 zijn.

Meer info over de bands:

Portland - 'Pouring Rain' (Leuven)
Chackie Jam - 'Hachi' (Antwerpen)
SONS - 'Ricochet' (Antwerpen)

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. Vorig jaar nog waren Tamino, Kai Wén en The Lighthouse De Nieuwe Lichting 2017.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers