'De Rechtvaardige Rechters' komt terug!

donderdag 22 maart 2018

Twaalf jaar na de laatste aflevering op Canvas, maakt het legendarische panelprogramma 'De Rechtvaardige Rechters' een verrassende comeback op Radio 2.

'De Rechtvaardige Rechters' halen bizarre nieuwsfeiten onderuit of creëren zélf fake news als het moet. Al wie op deze gekke planeet in de kijker loopt, eist een hoofdrol op in dit nieuwe programma. Toch zijn de Rechters onvervalste optimisten en geven ze met alle plezier een positieve draai aan het nieuws. Al blijft hun oordeel streng, maar rechtvaardig.


Jo Van Damme blijft op post als opperrechter en presentator. In zijn panel ontvangt hij klasbakken die we nog kennen uit de klassieke versie, zoals Alain Grootaers, Bert Kruismans en Jan Verheyen. Aangevuld met nieuwkomers zoals Rik Verheye, Sven De Ridder, Jelle De Beule en Saartje Vandendriessche. Luisteraars mogen een opgefriste versie verwachten van dit legendarische panelprogramma dat eerder al een kijk-en luistercijferkanon was op Canvas en Radio 1.

Jan Knudde (nethoofd Radio 2): 'De VRT heeft een lange traditie van panelprogramma's waarin de actualiteit op een grappige manier gefileerd wordt. Denk maar aan 'De Taalstrijd' of 'De Perschefs', allemaal bedacht door producer Paul Jacobs. Toen 'De Rechtvaardige Rechters' er in 2007 de brui aan gaven, bleven veel kijkers en luisteraars op hun honger zitten. Satirische nieuwsprogramma's hebben nochtans niet aan belangstelling ingeboet. Kijk naar het succes van 'De Kwis' of 'Dit was het Nieuws' in Nederland (ook nét terug van weggeweest) of 'Have I Got News for You' dat al sinds 1990 loopt op de BBC. Hoog tijd dus dat ook 'De Rechtvaardige Rechters' een comeback maken!'

'De Rechtvaardige Rechters' is vanaf zaterdag 31 maart om 10.00 uur te beluisteren op Radio 2, helemaal in lijn met de radiozender zijn lange traditie van humor-en amusementsprogramma’s op zaterdagochtend. Het andere legendarische panelprogramma 'De Zoete Inval' met Luc Appermont keert terug in de zomer. Luc heeft het op dit moment erg druk met de voorbereiding van zijn theatertournee en is blij dat 'De Zoete Inval' voortaan wordt afgewisseld met een andere succesformat dat zijn diensten al heeft bewezen: ''De Rechtvaardige Rechters' wordt trouwens gemaakt door hetzelfde team als 'De Zoete Inval' met producer Sonny Vanderheyden. Ze gaan dat schitterend doen. Daar ben ik van overtuigd!'

'De Rechtvaardige Rechters', vanaf 31 maart elke zaterdag van 10.00 tot 11.00 uur op Radio 2.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers