De winnaars van MNM Start To DJ: van Tomorrowland tot Ibiza

maandag 12 augustus 2019

Voor het negende jaar op rij gaat MNM met MNM Start To DJ op zoek naar de strafste jonge dj van het moment, die met enkele platen een feest in lichterlaaie kan zetten.

Vorige week stelde MNM-dj Laura Govaerts de zes finalisten van MNM Start To DJ 2019 aan het publiek voor. Een van hen zal in de voetsporen treden van niemand minder dan DJ Nobels, Freaquency, DJ Snes, Sample, Avalonn, 5NAPBACK, Spynex en Merlo.


Tijdens de finaleweek van maandag 12 tot en met donderdag 15 augustus barst de muzikale strijd los. De zes geselecteerde kandidaten draaien er vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt op los om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2019 in de wacht te slepen. De wedstrijd kan gevolgd worden via de MNM-app. Na een week vol uitdagende sets en stevige opdrachten kennen we op donderdagavond 15 augustus dé grote winnaar van Start To DJ 2019.

Hoe is het de winnaars van de vorige edities nu eigenlijk vergaan? Zijn ze erin geslaagd hun overwinning te verzilveren? Een overzicht van 8 jaar dj-toptalent!

De winnaars van MNM Start To DJ: al 8 jaar toptalent van eigen bodem

MERLO/Jordi Dhooge uit Waarschoot: winnaar MNM Start To DJ 2018
Hij bracht samen met het label Generation Smash van Dimitri Vegas zijn eigen single uit, 'Prove it'.
Merlo stond in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike in Ushuaïa in Ibiza. Meer daarover lees je hier.
Hij kreeg zijn eigen radioshow op MNM.
Hij speelde op diverse festivals en feestjes, waaronder Rijvers Festival, Gentse Winterfeesten, Sunrise festival en Dance D-Vision. Daarnaast draaide hij ook samen met Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies en Regi.   

Spynex/Simon Heylen uit Geel: winnaar MNM Start To DJ 2017
Hij bracht zijn eigen single uit: 'Home'.
Spynex trad op in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike op de closing night van hun 'Tomorrowland Garden Of Madness'-feestjes in de legendarische club Ushuaïa. Meer daarover lees je hier.  
Hij had zijn eigen radioshow op MNM.

5NAPBACK/Laurens Van Herck uit Antwerpen: winnaar MNM Start To DJ 2016
Hij bracht al verschillende singles uit: 'Waste My Time', 'Rain on me' en 'Do You Better'. Eind oktober 2018 lanceerde hij samen met Romeo Blanco een single ‘Deep Waters’ feat. Donna Lugassi. Zijn nieuwste single, 'Feels Like Love', bracht hij begin deze zomer uit.
Hij draaide in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike in Amnesia op Ibiza.
5NAPBACK draaide daarnaast op verschillende grote festivals, waaronder Tomorrowland, Hype-O-Dream, Summerfestival, Fantasia Festival en Sunrise Festival.
Hij was ook te vinden in allerlei bekende clubs, zoals The Village (op Route Du Soleil), The Villa Antwerp, Versuz, Tropics (Lloret De Mar), Stressfactor,…

Avalonn/Jürgen Beulens uit Aarschot: winnaar MNM Start To DJ 2015
Hij had zijn eigen radioshow op MNM
Avalonn draaide op ook op enkele bekende en toonaangevende festivals, zoals Rock Werchter en Summerfestival.
Hij zette heel wat feestjes in bekende clubs in gang, zoals op New Talents @Versuz, House Garden Fridays @Carré en in de Vooruit in Gent.

Sample/Sam Pets uit Antwerpen: winnaar MNM Start To DJ 2014
Op zijn palmares staan enkele toonaangevende clubs (Noxx, IKON, Versuz, Carré, La Rocca, The Villa ...) en festivals (Summerfestival Mainstage, Sunrise Festival, Couleur Café,...).

DJ Snes/Akim Chouidem uit Menen: winnaar MNM Start To DJ 2013
DJ Snes had een jaar lang zijn eigen radioshow op MNM.
Hij draaide in het voorprogramma van David Guetta.
Hij was een van de namen op het festival Dance D-Vision.

Freaquency/Simon De Cock uit Gent: winnaar MNM Start To DJ 2012
Freaquency had zijn eigen radioshow op MNM.
Hij draaide in het voorprogramma van David Guetta. Een video daarvan vind je hier.
Hij speelde sets op heel wat bekende Belgische festivals en events, zoals Summer festival, Tomorrowland, Stressfactor, Laundry Day, Route de Soleil, BoardX en de Warmathon.

DJ Nobels/Nico Nobels uit Mechelen: winnaar MNM Start To DJ 2011
DJ Nobels speelde in het voorprogramma van David Guetta.
Hij draaide op enkele grote events en festivals, zoals Beachland, Gentse Feesten, Club Exo en Marktrock.
Tegenwoordig helpt hij bij de organisatie van het festival Dance D-Vision.

LEES OOK: MNM Start To DJ: De zes finalisten zijn bekend

Wie kroont zich dit jaar tot winnaar van MNM Start To DJ?
Vorige week maakte MNM-dj Laura Govaerts de namen bekend van de finalisten van MNM Start To DJ 2019. Arthur Van Schandevijl (Arthur Lewis), Ellen Degrande (DJ Ellyts), Manu Van Aalst (Manuals), Tijl Iterbeek (TWALLIE), Jean Sauveur Ndizeye (DJ Creator) en Matteo De Bevere (MTOW) strijden deze week om de felbegeerde titel van MNM Start To DJ 2019 binnen te slepen tijdens een week vol uitdagende sets en opdrachten.

Donderdag 15 augustus kennen we de winnaar. Hij of zij krijgt een jaar lang een eigen radioshow op MNM én mag draaien in het voorprogramma van Dimitri Vegas & Like Mike op het Amsterdam Dance Event. Daarnaast krijgt de winnaar de kans om aan een eigen single te werken met het team van Generation Smash, het label van Dimitri Vegas.

MNM Start To DJ finaleweek: van maandag 12 augustus t.e.m. donderdag 15 augustus van 16.00 tot 18.00 uur en van 20.00 tot 23.00 uur in de MNM-app, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.

Finale MNM Start To DJ: donderdag 15 augustus van 18.00 tot 21.00 uur op MNM en in de MNM-app, live vanuit Ipanema bij Versuz in Hasselt.


Lees ook:
MNM Start To DJ: De zes finalisten zijn bekend

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers