'Hoe Het Danst' op nummer 1 in 'De Favoriete 1000' van Qmusic

vrijdag 20 december 2019

'Hoe Het Danst' van Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren is hét favoriete nummer van de Qmusic-luisteraars, dat maakte het avondspitsduo Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe vrijdag bekend op de radio.

'De allereerste 'De Favoriete 1000' was een groot muzikaal feest. Onze luisteraars hebben massaal gestemd op de nummers die iets voor hen betekenen of waar ze een goede herinnering aan hebben. 'Hoe Het Danst' was dé zomerhit van 2019 en dat is duidelijk blijven hangen', vertelde Maarten.


Een hele week lang hoorden de luisteraars hun 1000 favoriete nummers, van vroeger tot nu, tijdens de eerste editie van 'De Favoriete 1000'. 'Hoe Het Danst' haalde het van 'Wake Me Up' van Avicii (nummer 2) en 'Bohemian Rhapsody' van Queen (nummer 3). Niels Destadsbader mag zich de hoogst genoteerde Belg in 'De Favoriete 1000' noemen. Zijn 'Liefde voor Muziek'-cover 'Verover Mij' werd op de vierde plaats gestemd door de Qmusic-luisteraars.

Clouseau mag zich dan weer de artiest van eigen bodem noemen met de meeste noteringen. Koen en Kris staan met 13 nummers in 'De Favoriete 1000'. 'Afscheid Van Een Vriend' is het favoriete Clouseau-nummer van de Qmusic-luisteraars en komt op plaats 24 terecht.

P!nk is de populairste artiest bij de Qmusic-luisteraars. Ze werd maar liefst 15 keer in De Favoriete 1000 gestemd met als hoogst genoteerde song de live-versie van 'Dear Mr. President', die P!nk in 2006 bracht op de Q-showcase en toen een dikke nummer 1-hit werd.

P!nk wordt op de voet gevolgd door Coldplay en Rihanna, die allebei 14 noteringen achter hun naam hebben staan. Maarten en Dorothee belden Coldplay-frontman Chris Martin op om hem het goede nieuws te melden en die laatste had een nieuwtje te vertellen: 'Over anderhalf jaar komen we terug naar België.'

De top 10 van 'De Favoriete 1000':

Marco Borsato, Davina Michelle & Armin Van Buuren - Hoe Het Danst
Avicii - Wake Me Up
Queen - Bohemian Rhapsody
Niels Destadsbader - Verover Mij
Coldplay - Fix You
Ed Sheeran - Perfect
Linkin Park - In The End
P!nk - Dear Mr. President
AC/DC - Thunderstruck
Adele - Someone Like You

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers