Klara lanceert YouTube-kanaal Iedereen Klassiek - VIDEO

woensdag 6 september 2017
Foto: Klara - © VRT 2016

Sander De Keere is een man met een missie: hij wil zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met klassieke muziek. Dat doet hij elk weekend als presentator van 'Iedereen Klassiek' op Klara, maar ook als ambassadeur van de muziektool Klarafy of met filmpjes op Facebook.

En vanaf woensdag 6 september is hij ook het gezicht van het nieuwe YouTube-kanaal Iedereen Klassiek.

Daarin gidst hij - net als in het gelijknamige programma - beginners en leken, maar ook alle andere liefhebbers door de wondere wereld van de klassieke muziek. Dat doet hij aan de hand van korte, bevattelijke en ludieke filmpjes van een tiental minuten, waarin telkens één vraag of onderwerp aan bod komt.


Sander legt het uit
Waarom kent iedereen De vier seizoenen van Vivaldi? Wat doet een dirigent? Waar komen de woorden do re mi vandaan? Wat is het verschil tussen een piano en een pianoforte? Waarom is (bijna) iedereen gek van Arvo Pärt? Dat soort dingen legt Sander op zijn eigen enthousiaste manier uit. Elke week woensdag komt er een videoverhaal bij. Te beginnen met een filmpje over Sergej Prokofjev en wat die buiten Peter en de Wolf nog zoal op zijn kerfstok heeft.

Iedereen Klassiek in Brugge
Met het nieuwe YouTube-kanaal Iedereen Klassiek neemt Klara ook een mooie aanloop naar het gelijknamige evenement, dat op zaterdag 28 oktober in Brugge zijn vijfde editie beleeft. Maar de filmpjes kunnen uiteraard net zo goed bekeken worden buiten de context van het muziekfeest.

Er komen in totaal acht filmpjes, tot eind oktober. Daarna zijn ze ook allemaal samen te bekijken op het VRT-videoplatform vrtnu.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers