Kommil Foo bevestigt opnieuw met 'Ruimtevaarder' bovenaan 'De Lage Landenlijst'

zondag 15 september 2019

Kommil Foo is met 'Ruimtevaarder' voor het tweede jaar op rij door de luisteraars naar de top van 'De Lage Landenlijst' op Radio 1 gestemd.

Ook Het zesde metaal verroert geen vin met 'Ploegsteert' op de tweede plaats. Nieuw in de top drie is 'Pastorale' van Ramses Shaffy en Liesbeth List. 'De Lage Landenlijst' werd dit jaar uitgezonden aan de veerpont in Ophoven (Kinrooi), die symbolisch tussen Vlaanderen en Nederland pendelt.


'De Lage Landenlijst' is een coproductie van Radio 1 met drie regionale omroepen uit Nederland: de Limburgse L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Maarten Kortlever loodsten de luisteraars vandaag tussen 9.00 en 18.00 uur door de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

Top 10

Kommil Foo – Ruimtevaarder (1)
Het zesde metaal – Ploegsteert (18461 (2)
Ramses shaffy en liesbeth list – Pastorale (5)
Yevgueni – Als ze lacht (4)
Wim De Craene – Tim (7)
Brihang – Steentje (nieuw)
Blof feat Geike Arnaert – Zoutelande (3)
Boudewijn de Groot – Avond (14)
Gorki – Mia (9)
The Scene – Blauw (19)

De volledige lijst kan je hier vinden.

'De Lage Landenlijst' is mooi verdeeld tussen Vlaanderen (52 nummers) en Nederland (46 nummers). Er zijn 2 samenwerkingen tussen Nederlanders en Belgen. Er staan 28 nieuwe nummers in de lijst. Boudewijn De Groot en Raymond van het Groenewoud komen het vaakst voor met vijf noteringen. De Teens (de jaren 2010 - 2019) zijn het sterkst vertegenwoordigd met 24 nummers. Dat zijn er maar liefst 11 meer dan vorig jaar. Zo schikt de lijst zich helemaal naar het uitgangspunt van deze editie 'We kennen elkaars klassiekers wel, maar kennen we ook nog elkaars recent repertoire?'.

'De Lage Landenlijst' is een samenwerking tussen Radio 1, L1, Omroep Brabant en Omroep Zeeland. Het initiatief kan rekenen op de steun van deBuren/Grensverleggers.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Bed & Breakfast' (foto: © Omroep MAX 2020)

In Noord-Brabant zijn we te gast bij Joys en Marco. Zij hebben een voorliefde voor het kroeg- én rock-'n-rollleven. Dit zie je dan ook duidelijk terug in hun B&B-kamers. Daarna is het de beurt aan Karin en Ralf om de gasten te ontvangen. Ook zij wonen in Noord-Brabant, maar dan wat meer landelijk. Yvonne en Hein mogen als laatste de deelnemers verwelkomen in hun bed & breakfast in Gelderland.

'Bed & Breakfast', om 20.35 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers