Leef van André Hazes Jr. verovert de eerste plaats in de Foute 528

vrijdag 28 juni 2019

De Qmusic-luisteraars stemmen dit jaar resoluut 'Leef' van André Hazes Jr. op nummer 1 in de Foute 528. Op de tweede plaats prijkt 'Jump For Joy' van 2 Unlimited.

De dit jaar overleden Paul Severs sluit de top 3 af met zijn hit 'Zeg ‘ns Meisje'. Vorig jaar stond 'Diep' van de Belgische boysband Get Ready! op nummer 1, al telde de lijst toen 128 nummers in plaats van 528. Het was dan ook de eerste keer dat Qmusic vijf dagen aftelde naar de Foute Party met de Foute 528.


En ook de vaste waarde op bijna élk trouwfeest veroverde dit jaar weer een plaats in de top 5. Michel Sardou eindigt met 'Les lacs Du Connemara' op de vierde plaats. Dat nummer was trouwens de inspiratie voor Qmusic-dj Vincent Fierens die een wereldrecord de 'Langste Connemara' wil vestigen. Sinds gisterenavond 20 uur draaien er non-stop mensen met een witte serviet op het nummer en dat tot vanavond op Foute Party.

De meeste noteringen zijn voor de Zweedse popgroep ABBA, zij halen maar liefst 12 noteringen. De hoogste notering was voor 'Dancing Queen' op plaats 6.

Lisa Del Bo, Kia, Sam Gooris en De Romeo’s gingen vandaag ook hun nummer live brengen bij een aantal bedrijven in Vlaanderen.

Dit is de top 10 van de Foute 528:

1. André Hazes Jr. - Leef
2. 2 Unlimited - Jump For Joy
3. Paul Severs - Zeg 'ns Meisje
4. Michel Sardou - Les Lacs Du Connemara
5. Get Ready! - Diep
6. ABBA - Dancing Queen
7. Bart Kaëll - Zeil Je Voor Het Eerst
8. Captain Jack - Captain Jack
9. Christoff - Sweet Caroline
10. Steps - 5, 6, 7, 8

De foute week met de Foute 528 is de ideale opwarmer voor de Foute Party. Vrijdagavond zakken alle foute feestvierders af naar Flanders Expo in Gent voor de Foute Party om het begin van de zomer te vieren. Van rasechte meezingers tot de vetste beats: de Foute Party heeft het allemaal. Zo zal Bart Kaëll de feestgangers leren zeilen met zijn nummer 'Zeil je voor het eerst' en zullen De Romeo’s de vrouwenharten sneller doen slaan. Dorothee Vegas & Like Maarten zorgen voor de vetste beats. Ook VandaVanda, Sylver en 2 Unlimited zorgen die avond voor de foutste sfeer.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers