Markske van De Kampioenen wint eerste Gouden Pinguïn van Q-music

maandag 29 oktober 2012

Herman Verbruggen, alias Markske van 'De Kampioenen', heeft met zijn boek 'Vraag het aan Markske' De Gouden Pinguïn in de wacht gesleept. De Gouden Pinguïn werd door Q-music-dj Wim Oosterlinck gelanceerd en is de eerste literaire prijs voor BV-boeken.

Herman Verbruggen: 'Ik ben trots en vereerd om de allereerste Gouden Pinguïn in ontvangst te mogen nemen. Het is bijzonder om zo’n prachtige en vooral grote trofee op mijn kast te mogen zetten.'


Wim Oosterlinck, organisator van De Gouden Pinguïn: 'Wij zijn blij met onze eerste winnaar. Het is schandalig dat BV-boeken bij de grote literaire prijzen als De Gouden Uil en de AKO-literatuurprijs consequent over het hoofd worden gezien. Dit onrecht moet bestreden worden! Daarom is er nu eindelijk De Gouden Pinguïn. Want BV’s hebben ook recht op een literaire prijs. En Markske van De Kampioenen zeker.'

De andere genomineerden waren Lesley-Ann Poppe (Beauty Food), Carmen Pfaff (Carmen kookt voor de kids), Herman Brusselmans (Guggenheimer in de mode) en Katja Retsin (De Roze Tijgers en het circusmysterie).

De Gouden Pinguïn werd uitgereikt tijdens een gala-uitzending van Wim Oosterlinck Showtime op Q-music.

'Wim Oosterlinck Showtime', elke weekdag tussen 16.00 en 18.00 uur op Q-music.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

MAX is er elke dag! logo MAX logo

Kasteel Vosbergen bestaat 400 jaar en dat wordt de hele zomer gevierd. Vandaag staat de heropening van de oprijlaan op het programma. Jeanne vraagt zich af of haar 93-jarige moeder wel in de koets kan klimmen. Ook op landgoed Maarsbergen gaat het niet van een leien dakje en moet de 22-jarige Willem een moeilijke beslissing nemen. Over daken gesproken: de hoge dakrand van landgoed Wickenburgh krijgt een nieuw likje verf van Otto. Op het keurige, normaal zo rustieke landgoed Oolde staat een hippiefestival op het punt te beginnen.

'Liefde voor het Landgoed', om 21.30 uur bij Omroep MAX op NPO 1.

Dossiers