Nieuw bij Klara dit najaar

zondag 3 september 2017
Foto: Klara - © Joost Joossen VRT 2017

Ook bij Klara brengt het najaar een aantal nieuwe programma's en andere vernieuwingen. Op maandag 4 september gaat het nieuwe seizoen van 'Pompidou' van start, Klara's dagelijkse ontmoeting met de wereld van de kunst.

Het programma wordt voortaan gepresenteerd door Chantal Pattyn en Nicky Aerts.

Op zondag 10 september begint 'Uit de 1000', een mooie aanloop naar de nieuwe editie van de 'Klara Top 100'. 'Uit de 1000' wordt gepresenteerd door Greet Samyn.

Eveneens vanaf zondag 10 september is er de driedelige radioserie 'Een Gehucht in een Moeras', waarin Marc Didden de luisteraars op sleeptouw neemt door 'zijn' Brussel.

'Pompidou'
Met Chantal Pattyn en Nicky Aerts
Vanaf maandag 4 september om 17.00 uur

'Pompidou' start op maandag 4 september met een nieuw seizoen. Chantal Pattyn presenteert het programma dan met Nicky Aerts, nu we afscheid nemen van Kurt Van Eeghem. Doorgaans zal Chantal het programma op maandag en woensdag presenteren, terwijl Nicky de dinsdag en donderdag voor haar rekening zal nemen.

Nicky Aerts presenteerde in het verleden op Radio 1 het cultuurprogramma 'Neon' en het duidingsprogramma 'Vandaag'. Na een lang verblijf in het buitenland ging ze in de zomer van 2016 aan de slag op Klara. Luisteraars konden haar sindsdien al horen in 'Belmondo', 'Happy Hour' en 'Django'.

In de eerste week van september krijgen Chantal en Nicky onder andere kunstenaar Michaël Borremans, Vooruit-directeur Franky Devos en organist Bernard Foccroulle over de vloer. Ook de vaste Pompidou-recensenten laten van zich horen: Christophe Vekeman en Catherine Vuylsteke brengen het beste leesvoer mee en Sam Steverlynck ging kunstenaar Olafur Eliasson interviewen.

Eindredactie: Karen Billiet / Productie: Wim Vangrootloon

'Uit de 1000': een aanloop naar de 'Klara Top 100'
Met Greet Samyn
Vanaf zondag 10 september om 15.00 uur

Wie van klassieke topradio houdt, noteert het alvast in zijn agenda: op zaterdag 25 en zondag 26 november is er opnieuw de 'Klara Top 100'!

Maar er is meer. Klara hoopt de luisteraars warm te maken voor de mooiste muziek uit het universum met 'Uit de 1000', een nieuw wekelijks programma op zondagnamiddag. Daar horen ze de klassieke hits die ze vorig jaar de top in stemden, muziek die de top net niet haalde én verborgen parels die de Klara-luisteraar moet leren kennen.

Greet Samyn presenteert, met aan haar zijde: Marc Erkens. De man die Vlaanderen tot de klassieke muziek bekeert via zijn bevlogen bijdragen in 'Culture Club' op Canvas. Erkens neemt het op voor muziek die hem na aan het hart ligt. In de eerste aflevering van 'Uit de 1000' is dat het Andante spianato en de  Grande Polonaise brillante van Chopin. Waar de luisteraars dan weer voor kunnen stemmen, natuurlijk, begin november. Op naar de top! Maar altijd 'Uit de 1000'.

Productie: Marc Weyts

'Een Gehucht in een Moeras'
Met Marc Didden
Vanaf zondag 10 september om 18.00 uur

In de driedelige radioserie 'Een Gehucht in een Moeras' wandelt Marc Didden door Brussel, de stad waar hij al meer dan 60 jaar woont.  Vertrekkend vanuit de Dansaertstraat, naar de Grote Markt, maar ook naar zijn geliefde Pont Albert, het Josaphatpark,  de volkswijk 'Le Chat' in Ukkel  en de kroegen van Elsene.

Hij wisselt anekdotes uit zijn jeugd af met rake observaties, interessante feiten en kritische beschouwingen. Maar hoe scherp Diddens woorden soms ook klinken, zijn liefde voor Brussel kunnen ze niet verstoppen. 'Er is een code nodig om het geheim van de stad te ontcijferen', zegt hij. Marc Didden lijkt die code te hebben gevonden.

Productie : Annick Lesage & Rolly Smeets

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers