Paul Jambers scheldt Jan Eelen de huid vol op Studio Brussel (filmpje!)

woensdag 23 september 2009

Vandaag verschijnt de, zo benadrukt hij zelf, de zelfgeschreven biografie van Paul Jambers. Het boek is een turf van maar liefst 718 pagina's en is getiteld 'Ik heb het gedaan'. Ook vanmorgen deed Jambers het weer: toen hij op Studio Brussel te gast was in het ochtendprogramma van Tomas De Soete verdedigde hij met vuur en overtuiging zijn carrière. Toen Tomas De Soete hem confronteerde met een uitspraak van regisseur Jan Eelen uit De Standaard brieste Jambers van woede en schold Jan Eelden de huid vol.

Jan

Eelen, de regisseur van ondermeer 'Man Bijt Hond', 'In De Gloria' en 'Het Eiland' had in De Standaard gezegd dat Jambers wel last van zijn geweten moest hebben omdat hij leefde van geld dat verdiend was met 'de miserie van anderen'. Toen Tomas De Soete vroeg hoe Paul Jambers hiermee omging had niemand erop gerekend dat hij zo een antwoord zou krijgen. Paul Jambers begon zich enorm op te winden en zei dat hij dit 'de meest verwerpelijke en irrelevante uitspraak' vond die hij ooit had gehoord.

Maar de televisiemaker ging nog verder: 'Een journalist die een reportage maakt over illegalen: leeft die op de kap van de illegalen? Ik vind dit de grootste onzin die ik ooit gehoord heb. Dit is verwerpelijk, dit is dom, dit haalt deze meneer naar beneden, dit maakt dat dit een waardeloze figuur is, dat hij eigenlijk niet aan bod zou mogen komen in de pers. Ik vind dit zó laag bij de grond. Ik word er woest van. Vooral omdat deze man toch geen greintje verstand in zijn kop heeft.'

Tomas De Soete probeerde over te schakelen naar een ander luchtiger onderwerp, maar was duidelijk hoorbaar onder de indruk. Ook sidekick Linde Merckpoel en presentator Kristof Lambrechts die het blok tussen 9 en 12 voor zijn rekening neemt waren enorm onder de indruk. Lambrechts opende zijn programma met 'Amai, dat is straf, ik ben nog altijd van mijn melk.'

Op Studio Brussel zullen ze het bezoek van Paul Jambers niet licht vergeten, zoveel is zeker.

Bekijk hier de uitval van Jambers in 'Tomas Staat Op'.

Bron: De Standaard


Lees ook:
Paul Jambers donderdag in 'De Laatste Show'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Even Tot Hier' (BNNVARA)

Niels van der Laan en Jeroen Woe proberen in één week een muzikale voorstelling over die week te maken. Met de muzikale gast, het liedje van één minuut, scherpe grappen en rake observaties.

'Even Tot Hier', om 21.25 uur op NPO 1.

Dossiers