Pergolesi's 'Stabat Mater' voor de derde keer op 1 in Klara Top 100

maandag 27 november 2017

Dit jaar hebben de luisteraars van Klara opnieuw de Italiaanse componist Giovanni Battista Pergolesi met zijn 'Stabat Mater' op de eerste plaats in de Klara Top 100 gestemd.

'Erbarme dich' uit de Mattheuspassie van Johann Sebastian Bach (vorig jaar 11) en 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pärt (vorig jaar 2) zijn de nummers 2 en 3. De Klara Top 100 werd uitgezonden op zaterdag 25 en zondag 26 november vanuit het Radiohuis in Leuven. Mark Janssens en Greet Samyn gidsten de luisteraars een heel weekend lang door de top van de meest geliefde klassieke muziek.


Barok regeert
Verrassend veel barokmuziek in de top 20: componisten als Pergolesi, Bach, Handel en Vivaldi nemen samen de helft van de top 20 in. Opvallende nieuwkomers: 'The Armed Man' van de Brit met een rock-verleden Karl Jenkins, West Side Story van Leonard Bernstein en 'Eine Kleine Nachtmusik' van Mozart.

Grotere participatie
Via de website top100.klara.be konden luisteraars uit drie lijsten telkens drie werken kiezen en zo stemmen voor hun favorieten. En dat deden ze: meer dan 8200 luisteraars stemden mee. Lijstjes werden massaal gedeeld op Facebook en Twitter. De facebookpagina van Klara overschreed dit weekend de kaap van de 30.000 fans. Ook tijdens de uitzending kwamen de luisteraars veel aan bod met reacties. Enkelen van hen maakten de Klara Top 100 van dichtbij mee, in de studio in Leuven met Greet Samyn en Mark Janssens.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers