Qmusic zamelt met 'Rode Neuzen Dag Top 1000' geld in voor goeddoelactie

maandag 15 oktober 2018

Vandaag, maandag 15 oktober, gaf Rode Neuzen Dag-ambassadrice Birgit Van Mol bij Qmusic-dj's Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe het startschot van de 'Rode Neuzen Dag Top 1000'. Qmusic organiseert van 21 tot 30 november deze Top ten voordele van Rode Neuzen Dag.

Het is niet zomaar een top: de lijst bevat 1000 nummers die de afgelopen jaren het vaakst zijn aangevraagd door de Q-luisteraars. Alleen ligt de volgorde van de nummers nog niet vast. Iedereen kan vanaf vandaag via Qmusic.be bieden op één of meerdere van zijn favoriete nummers, waardoor ze stijgen in de lijst. Het nummer dat het meeste geld heeft opgebracht, komt zo op nummer 1 terecht in de 'Rode Neuzen Dag Top 1000'. Qmusic hoopt hiermee veel geld in te zamelen om jongeren met psychische problemen te helpen.


Maarten Vancoillie: 'Muziek helpt. Als je blij bent, maar ook als je droevig bent en troost zoekt. Dus we konden niet anders dan muziek koppelen aan Rode Neuzen Dag. We roepen al onze luisteraars op om hun favoriete nummers zo hoog mogelijk te laten eindigen en zo een bijdrage te leveren aan Rode Neuzen Dag. Laat het bieden beginnen!'

'De remix van 'Laat Het Gras Maar Groeien' van Dorothee Vegas & Like Maarten staat ook in de lijst heb ik me laten vertellen. Ik weet nu al op wie Vlaanderen massaal moet bieden', lacht Dorothee Dauwe.

'De Rode Neuzen Dag Top 1000' start op woensdag 21 november en loopt tot vrijdag 30 november, de slotdag van de derde editie van Rode Neuzen Dag. Elke dag draaien de Q-dj’s de 1000 nummers in de volgorde die de Q-luisteraars zelf bepalen met hun bijdrages.

Bieden kan vanaf nu via Qmusic.be.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers