Radio 1-luisteraars bekronen kunstwerk in Roeselare als Strafste Street Art van Vlaanderen en Brussel

zondag 29 september 2019

Het straatkunstwerk van de Britse kunstenaar David Walker op de Onze-Lieve-Vrouwemarkt in Roeselare is door de luisteraars van 'Culture Club' op Radio 1 verkozen tot Strafste Street Art van Vlaanderen en Brussel.

Luisteraars konden de hele maand september hun favoriete Street Art-kunstwerk doorsturen naar 'Culture Club'. Een jury met de Street Art-kunstenaar Joachim Lambrechts en Street Art-specialist en auteur Bjorn Van Poucke distilleerden uit die inzendingen een shortlist van 10 topwerken.


In de shortlist stonden topnamen zoals de internationaal gerenommeerde Gentse Street Artist Roa, of werk van A Squid Called Sebastian in Gent. De shortlist had ook een werk van DinDin, een van de weinige vrouwelijke Street Art-kunstenaars uit ons land.

Het werk van David Walker in Roeselare was een overduidelijke publiekslieveling en werd uiteindelijk bekroond met de titel 'Strafste Street Art van Vlaanderen en Brussel'. De tweede plaats, en meteen ook de eerste Vlaamse kunstenaar, is het verdwenen werk 'This is temporary, you are temporary', een kunstwerk in krijt van Ward Foulon op de gevel van het jeugdhuis Brieljant in Deinze. Het kunstwerk is intussen weer verdwenen, maar het blijft toch opmerkelijk dat het de shortlist haalde. Bovendien onderstreept dit werk de tijdelijkheid van sommige Street Art. De derde plaats is het werk 'Fox' van Dzia, te bezichtigen in Vilvoorde.

'Culture Club' op Radio 1 beoogde met deze actie en verkiezingen een grotere bewustwording voor Street Art in Vlaanderen. Street Art mobiliseert mensen en versterkt de (stedelijke) identiteit.

'Culture Club', elke vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur op Radio 1.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo SBS6 logo

In 'Vandaag Inside' geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hun kijk op het nieuws en de actualiteit. Met een wisselende, en voor wie nog durft, terugkerende gast aan tafel bespreekt het trio zaken die Nederland die dag bezighouden.

'Vandaag Inside', om 21.35 uur op SBS6.

Dossiers