Radio 1 presenteert tweede editie van de 'Lage Landenlijst' én de eerste 'Lage Landen Sessie'

zaterdag 26 augustus 2017

Op zaterdag 16 september pakt Radio 1 uit met de tweede editie van 'De Lage Landenlijst', de top 100 van de beste Nederlandstalige nummers sinds 1945.

'De Lage Landenlijst' wordt die dag uitgezonden tussen 9.00 en 18.00 uur, en gepresenteerd door radiocoryfeeën Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske.


De luisteraars van Radio 1 bepalen de samenstelling van 'De Lage Landenlijst'. Als kers op de taart komt er op maandag 18 september ook een Lage Landen Sessie, in de Roma in Borgerhout.

'De Lage Landenlijst' – zaterdag 16 september
De eerste editie van De Lagelandenlijst was vorig jaar een groot succes. Pastorale van Ramses Shaffy en Liesbeth List eindigde toen op nummer 1. Zij haalden het van Mia van Gorki en Testament van Boudewijn de Groot.

Wie wint de muzikale strijd der Lage Landen in 2017 ? Dat horen we op zaterdag 16 september.

De presentatie van 'De Lage Landenlijst' is in handen van twee radio-iconen uit de Lage Landen: Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske, de Nederlandse radio- en tv-maker die in Vlaanderen vooral bekend is van zijn legendarische Twee Meter-sessies.

De luisteraars kunnen vanaf vrijdag 25 augustus hun top drie insturen via de website van Radio 1. Ze kunnen één eigen suggestie doen en verder kiezen uit een lijst van 100 nummers samengesteld door 20 Vlaamse en evenveel  Nederlandse muziekkenners en gecureerd door de muziekredactie van Radio 1.

Op vrijdag 25 augustus lanceert Radio 1 de actie met een 'Lage Landenlijst'-special tussen 9.00 en 12.00 uur, met Jan Hautekiet en Jan Douwe Kroeske. Daarin kunnen luisteraars drie uur lang hun favoriete Nederlandstalige plaat kiezen.

'De Lage Landen Sessie' – maandag 18 september
Waar Vlaanderen en Nederland groot in zijn! Na 'De Lage Landenlijst' viert Radio 1 het Nederlandstalige lied nu ook live met een Lage Landen Sessie, in de Roma in Borgerhout.

Bart Peeters, Raymond van het Groenewoud, Spinvis, Kommil Foo, Kris De Bruyne, Frank Vander linden, Frank Boeijen en Maaike Ouboter zingen eigen en andermans klassiekers. De beste teksten in onze eigen taal.

Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en vooral: bewonder.

Wie dat live wil doen, rept zich naar de site van Radio 1 of De Roma voor tickets.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'2Doc: Eddy's Oorlog' (BNNVARA)

Vier seizoenen lang reist Eddy van Wessel langs de Oekraďense frontlinies. Nu hij zich als Nederlands meest bekroonde oorlogsfotograaf al drie decennia op de frontlijn bevindt, wil hij nog altijd de ultieme foto maken, het beeld dat het hele conflict samenvat en dat alle worstelingen, trauma’s en tegenslagen die hij heeft moeten doorstaan de moeite waard maakt.

'2Doc: Eddy's oorlog', om 22.20 uur bij BNNVARA op NPO 2.

Dossiers