Radio 1, Radio 2, MNM en Studio Brussel sluiten De Warmste Week af als De Warmste Radio

dinsdag 4 december 2018

Op maandag 24 december bundelen vier VRT-radionetten een dag lang samen hun krachten voor De Warmste Radio: een uniek verzoekprogramma via het sms-nummer van De Warmste Week.

Op die manier geeft het verzamelde miljoenenpubliek van Radio 1-, Radio 2-, MNM- en Studio Brussel-luisteraars àlle goede doelen van De Warmste Week een laatste, geweldige duw in de rug.


De Warmste Radio wordt gepresenteerd door zes radiostemmen van vier VRT-radiozenders. Sofie Lemaire (Radio 1), Anja Daems (Radio 2) en Dorianne Aussems (MNM) presenteren op 24 december van 9.00 tot 18.00 uur samen met de drie presentatoren van Music For Life, Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham. Het gezamenlijk radioprogramma wordt live uitgezonden vanuit Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke en is integraal te bekijken op Eén.

De Warmste Radio wordt de eindspurt van De Warmste Week: negen uur lang kiezen de luisteraars de muziek van De Warmste Radio door hun verzoekplaatje door te sturen via sms. Zo’n sms’je naar 4342 kost 1 euro en gaat integraal naar alle goede doelen van De Warmste Week. Dus hoe meer luisteraars, hoe meer verzoekjes, hoe meer alle vzw’s van De Warmste Week kunnen geholpen worden, vlak voor het einde van De Warmste Week. Zo wordt - met de hulp van luisterend Vlaanderen onder het motto 'iedereen zorgt voor iedereen' - de laatste dag van De Warmste Week de warmste.

Ook voor én tijdens De Warmste Week zetten de VRT-radionetten warme acties op poten.

Een overzicht:

Studio Brussel
Van dinsdag 18 december tot kerstavond leven Eva De Roo, Michèle Cuvelier en Otto-Jan Ham een week lang in de kou en draaien ze tijdens Music For Life platen voor alle goede doelen van De Warmste Week. Daarvoor maken ze een week lang non-stop live radio vanuit het Provinciaal Domein Puyenbroeck in Wachtebeke. Linde Merckpoel zamelt met haar persoonlijke actie Linde zwijgt al zwijgend een week lang geld in voor Coda vzw. En ook dit jaar spelen zes topartiesten een exclusief benefietconcert in The Flame, de Music For Life-concerttent. De opbrengst van die optredens gaat integraal naar het goede doel dat de artiesten zelf gekozen hebben.

Radio 1
Radio 1 zet zich, samen met Rudi Vranckx in voor de slachtoffers van het conflict in Jemen, met bijzondere aandacht voor de kinderen die lijden aan ondervoeding. Daarom organiseert de zender op 15 december samen met de Universiteit van Vlaanderen De Nacht van de Wetensgrap in 30CC in Leuven. Een unieke combinatie van comedians (Adriaan Van den Hoof, Jelle De Beule, Lieven Scheire, Johan Terryn, Katrijn Van Bouwel en Bart Cannaerts) tast er samen met een topteam van professoren de grenzen af van het wetenschappelijk serieux. Daarnaast is er ook een sms-fundraisingactie ten voordele van hulpprojecten van UNICEF, het Rode Kruis, Artsen Zonder Grenzen en Oxfam-Solidariteit op het terrein. Komende donderdag 6 december besteedt Radio 1 de hele dag aandacht aan de achtergrond van het conflict, getuigenissen, hulporganisaties en acties voor Jemen in Vlaanderen.

Radio 2
Ook Radio 2 organiseert met De Warmste Soep een warme actie voor De Warmste Week. Radio 2 zet luisteraars aan om soep te maken en te verkopen ten voordele van een zelfgekozen vzw. De radiozender zet alle soepacties in Vlaanderen op een ruime manier in de kijker en stuurt reporters langs lokale initiatieven. Kim Debrie trekt als soepporter door Vlaanderen en ontmoet de vele Radio 2-luisteraars die zich inspannen voor De Warmste Week. Heel wat Radio 2-medewerkers zetten zich bovendien ook in als ambassadeur voor een zelfgekozen goed doel. Sven Pichal zet zich als ambassadeur van Samen Tegen Armoede in voor Welzijnszorg vzw. Sharon Slegers en Dennis van den Buijs (Radio 2 Antwerpen) kiezen voor Cliniclowns. Jeroen Guns en Jana Smeets (Radio 2 Vlaams-Brabant) steunen vzw Stapje in de wereld. Dirk Ghijs (Radio 2 Oost-Vlaanderen) gaat voor vzw Zwerfgoed en Niels Vandeloo voor Make-A-Wish. Jens Lemant (Radio 2 West-Vlaanderen) verkoopt soep voor de organisatie Boeren op een Kruispunt vzw. Ten slotte zendt de redactie van Radio 2 Limburg van 18 december tot 21 december uit vanop de kerstmarkt in Genk.

MNM
Jongerenzender MNM maakt letterlijk tijd voor De Warmste Week en alle warme acties. Vanaf 18 december steken alle MNM-dj’s de handen uit de mouwen bij acties van luisteraars. Zo gaan onder meer Peter Van de Veire, Julie Van den Steen, Astrid Demeure en Brahim in duo over heel Vlaanderen op pad om luisteraars te helpen bij hun acties. Luisteraars kunnen hun hulp inschakelen via de MNM-app. MNM-dj’s Ann Reymen en Sportstan maken ook tijd voor alle Warmathons. Van dinsdag 18 december tot en met zondag 23 december zullen ze telkens in een andere stad toertjes lopen. Tijdens elke Warmathon willen ze exact 61 minuten lopen, en zo geld inzamelen voor de volgende zes goede doelen: Move To Improve (Warmathon in Genk), Bednet (Warmathon Leuven), Kinderkankerfonds (Warmathon Brussel), Centrum Zit Stil (Warmathon Antwerpen), Mobile School (Warmathon Gent), Habbekrats (Warmathon Brugge). Van 17 tot en met 21 december presenteert Dorianne Aussems tussen 16.00 en 18.00 uur 'De Warmste Avondshow'.

Klara
Klara organiseert op vrijdag 14 december 'Klara For Life', een verzoekprogramma in het kader van De Warmste Week. Van 6.00 tot 18.00 uur draaien Sieglinde Michiel, Katelijne Boon en Heidi Lenaerts een hele dag lang verzoeknummers uit het rijke Klara-repertoire van klassiek, jazz, world, filmmuziek en chanson. Vanaf dinsdag 4 december kan iedereen via klara.be tegen betaling een verzoeknummer aanvragen voor een zelfgekozen goed doel.

'De Warmste Radio', maandag 24 december van 9.00 tot 18.00 uur op Radio 1, Radio 2, MNM, Studio Brussel en Eén.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo RTL logo

Milo is een slaaf die droomt van zijn vrijheid en een huwelijk met de mooie Cassia, de dochter van zijn meester. Hij weet echter niet dat hij verkocht zal worden aan een nieuwe eigenaar in Napels. Wanneer de nabijgelegen vulkaan Vesuvius dreigt uit te barsten beseft Milo dat dit misschien wel de laatste keer is dat hij zijn geliefde zal zien en hij doet er dan ook alles aan om haar te redden.

'Pompeii', film uit 2014 met oa. Kit Harington, om 20.30 uur op RTL 7.

Dossiers