Sofie Lemaire lost Annemie Peeters af in de voormiddag van Radio 1

donderdag 31 mei 2018

De voormiddag van Radio 1 zal vanaf dit najaar anders klinken. Na vier jaar 'De Bende' geeft Annemie Peeters het radioblok tussen 10.00 en 12.00 uur door aan Sofie Lemaire.

In 'De Bende van Annemie" ontving Annemie Peeters elke weekdag een centrale nieuwsgast met wie ze aan de hand van een gesprek de actualiteit fileerde. Niet zelden leverde dat opmerkelijke uitspraken en nieuws op. Het programma loopt nog tot en met 8 juni. Annemie zelf blijft aan de slag bij Radio 1 en werkt in het najaar aan nieuwe formats.


Vanaf september 2018 komt er een nieuwe programma, gepresenteerd door Sofie Lemaire. Daarin gaat ze op zoek naar alle antwoorden op één (schijnbaar) kleine levensvraag. Sofie werkt de komende tijd samen met haar redactie aan de concrete invulling van het programma.

Sofie Lemaire is niet de enige nieuwe stem in de voormiddag van Radio 1. Eerder kondigde Radio 1 al aan dat Karolien Debecker tussen 9.00 en 10.00 uur de fakkel overneemt van Jan Hautekiet. Karolien presenteert een nieuw maatschappelijk georiënteerd programma dat net als 'Hautekiet' samen met de luisteraars gemaakt wordt.

Filip Pletinckx, nethoofd Radio 1: 'Annemie heeft als gastvrouw zowat elke boeiende bekende Vlaming over de vloer gekregen. Met haar typische interviewstijl slaagde ze erin om haar gasten vaak verrassende en beklijvende verhalen te laten vertellen. En zo werd de nieuwsgast soms zelf nieuws. Bedankt Annemie voor al die mooie radiomomenten. En welkom Sofie! Nog zo’n vakvrouw bij wie het hart voor de radio altijd is blijven kloppen.'

Bio’s
Annemie Peeters werkt voor de VRT sinds 1984. Ze was presentatrice van onder andere de Radio 1-programma’s 'Voor de dag', 'Groot gelijk' en 'Peeters & Pichal'. Annemie was ook verschillende jaren gastvrouw van 'De 7de dag' op Eén. De voorbije vier jaren presenteerde ze 'De bende van Annemie'.

Sofie Lemaire ging in 2006 aan de slag bij de VRT. Ze werkte voor Radio 1 en Studio Brussel, onder meer als sidekick van Peter Van de Veire en met haar eigen programma 'De wereld van Sofie'. In 2012 startte ze mee de zender VIER op om in 2016 terug te keren naar VRT als gastvrouw van 'Culture Club'.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo NPO 2 logo

Goed leren kijken is de eerste stap om natuurbeschermer te worden. Regisseur Sanne Rovers gaat op pad met 'gewone mensen' die de teloorgang van hun postzegel natuur proberen tegen te houden. Als kind vond Sanne haar vaders liefde voor natuur vooral irritant. Altijd maar stoppen tijdens het wandelen om naar planten en insecten te kijken. Dat is door de jaren heen veranderd. Naast de vader van Sanne zien we een aantal andere natuurbeschermers in 'hun' natuurgebied.

'2Doc: Groenkijkers', om 22.20 uur bij de NTR op NPO 2.

Dossiers