Jetty Mathurin en Franca Treur in 'Kunststof Radio'

zondag 8 oktober 2017

Vlaams acteur Bruno Vanden Broecke speelt de komende week in Nederland twee monologen: de Nederlandse première van 'Para' (in België ging het stuk vorig jaar in première) en 'Missie', waar hij al 10 jaar mee toert en dat in vier talen is vertaald.

Vanden Broecke was jurylid van de Vlaamse 'Slimste Mens', speelde in vele films, o.a. 'Loft' en is vooral de man van de theatermonologen waarin zijn hele palet van serieus, maar ook komisch acteur naar voren komt.

Presentatie: Jellie Brouwer

Dinsdag 10 oktober, Franca Treur
Franca Treur is schrijver van romans, essays en columns. Ze debuteerde met het bekroonde en verfilmde ‘Dorsvloer vol confetti’. Haar nieuwste roman ‘Hoor nu mijn stem’ vertelt het verhaal van Ina. De zelfverklaard beste radio-interviewer van Nederland, verliest in korte tijd haar baan en haar geliefde. Haar leven lang heeft ze geïnformeerd naar de ideeën en de binnenwereld van anderen. Maar hoe staat het met haar eigen innerlijk?

Presentatie: Coen Verbraak

Woensdag 11 oktober, Aliona van der Horst
Documentairemaker Aliona van der Horst groeide op in Nederland maar haar moeder en vijf tantes komen uit Rusland. Als Van der Horst een zesde deel van het huis erft waarin haar moeder opgroeide, besluit ze haar Russische boerenfamilie te portretteren. In de documentaire ‘Liefde is aardappelen’ ontvouwt zich het verhaal van haar moeder en zussen en hoe ze zijn gevormd onder het bewind van Stalin.

Presentatie: Jellie Brouwer

Donderdag 12 oktober,  Michaël R. Roskam
Vlaams filmregisseur Michaël R. Roskam is met zijn tweede speelfilm ‘Le Fidèle’ de Oscarinzending van België dit jaar. ‘Le Fidèle’ is een donker liefdesverhaal dat zich afspeelt in een gangstermilieu in Brussel in de jaren 90. De film komt op 2 november uit in Nederland. Hoofdrol is voor Matthias Schoenaerts, waarmee Roskam eerder het voor een Oscar genomineerde ‘Rundskop’ en ‘The Drop’ maakte.

Presentatie: Petra Possel

Vrijdag 13 oktober, Jetty Mathurin
Theatermaakster Jetty Mathurin stopt ermee. Met ‘De Overdracht’ neemt ze afscheid van haar solovoorstellingen. Mathurin gaat op zoek naar de vrouw die het gat dat zij achterlaat kan vullen. Zij is de eerste zwarte vrouw die met uitverkochte onewomanshows decennialang in grote Nederlandse theaters heeft gestaan. Voor het eerst in haar carrière kiest ze ervoor om tijdens haar landelijke tour niet alleen op het podium te staan en de spotlight te delen met mannen en vrouwen van de volgende generatie. 

Presentatie: Petra Possel

'Kunststof Radio', maandag 9 t/m vrijdag 13 oktober tussen 19.00 en 20.00 uur op NPO Radio 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Dossiers