'Bestemming X' wint prestigieuze Gouden Roos in Londen! VTM-baas: 'Ongelooflijk trots'

maandag 27 november 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Fantastisch nieuws uit Londen: 'Bestemming X' is internationaal in de prijzen gevallen tijdens de prestigieuze Rose d'Or Awards. Dat zijn dé prijzen voor beste internationale televisie- en onlinereeksen in Europa. Het misleidende spelprogramma van VTM ging aan de haal met de felbegeerde Gouden Roos in de categorie 'Competition Reality', waarbij het de concurrentie van vijf andere inzendingen overtrof.

‘Bestemming X’ haalde het zo van de internationale titels Stars On Mars (Australië), Tempting Fortune (UK), The Devil’s Lot: So Help Me Cod! (Canada), The Piano (UK) en Wedding Fighters (Korea). In ons land was Bestemming X goed voor gemiddeld 731.000 kijkers en 36% marktaandeel. Het succesvolle format werd intussen aan vijf landen verkocht, onder andere het Verenigd Koninkrijk (BBC) en de Verenigde Staten (NBC) maken hun eigen versie van het programma.

Maarten Janssen, channel manager VTM: “We zijn ongelooflijk trots op de Gouden Roos voor Bestemming X! Dat is het resultaat van toegewijd teamwork, grensverleggende creativiteit en het lef om te innoveren. Wat begon als een gewaagd idee, heeft nu ook internationaal erkenning gekregen. Dat een klein productieteam uit Vlaanderen het kan afleggen tegen grote internationale spelers is echt straf. Deze erkenning zet ons nog meer op de kaart in de internationale televisiemarkt. We kijken dan ook vol vertrouwen naar de toekomst met de vastberadenheid om grenzen te blijven verleggen en onvergetelijke verhalen te blijven vertellen.”

In ‘Bestemming X’ trekken 10 onbekende Vlamingen op avontuur door Europa in een geblindeerde bus. Bij elke tussenstop moeten de deelnemers raden waar ze zijn. Onderweg spelen ze avontuurlijke games op adembenemende locaties waarbij ze hints kunnen vergaren die hen stap voor stap dichter bij de juiste locatie brengen. Wie alle eliminatierondes overleeft en als eerste de mysterieuze ‘Bestemming X’ kan onthullen, wint het spel. Na het succesvolle eerste seizoen bereiden VTM en Geronimo intussen een gloednieuw, tweede seizoen voor.



Lees ook:
Play4 wint prestigieuze Gouden Roos voor 'Recht Naar De Gevangenis'

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Code van Coppens' (SBS6)

Jamie en Steven Kazán mogen net als Donnie en Ammar op audiëntie bij de koning. Zijne majesteit ligt op sterven en ze moeten zijn nog kloppende hart zo snel mogelijk naar de hut van een medicijnman brengen. Onderweg besturen ze zelf een vliegtuig, maar ze komen tijdens een turbulente vlucht al snel in de problemen. Komen ze ongedeerd uit de jungle? Blijft het hart van de koning kloppen én worden ze de grote redders van het koninkrijk?
'Code van Coppens', om 20.30 uur op SBS6.

Dossiers